EFT Ücretleri Değişti!

Merkez Bankası tarafından 09.08.2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğ ile bireysel 2021 EFT işlemlerinde bankalar tarafından alınacak ücretlerde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik ile fiyatlarda bir miktar artış meydana geldi.


merkez bankası eft ücretleri değişti
Merkez Bankası EFT Ücretlerinde Değişiklik Yaptı

EFT işlemlerinden alınacak ücret işlem tutarının 1.000-TL ve altında olması hâlinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL şeklinde devam ederken, ATM’den yapılan işlemlerde 2 TL olan ücret 4 TL olarak yeniden belirlenmiştir. 

Ayrıca işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması hâlinde bu sınırlar düzenlemenin ilk halinde sırasıyla 2 TL, 5 TL ve 10 TL olarak belirlenmişken 5 TL’lik EFT ücreti 8 TL olarak yeniden belirlenmiştir

İşlem tutarının 50.000 TL üzerinde olması durumunda ise 25 TL, 50 TL ve 100 TL ücretleri üzerinden kesinti yapılması esası ise aynen korunmuştur.

EFT ücretlerinde güncel durumu göstermesi için hazırladığımız tabloya aşağıda yer veriyoruz.

EFT Ücretleri Güncel Tutarları
EFT Ücretleri Güncel Tutarları

 

Merkez Bankası Ödeme Sistemlerinin resmi kapanış saatinden en erken 90 dakika önce olmak kaydıyla kuruluş ile finansal tüketici arasındaki sözleşmede geç işlemler olarak belirlenen EFT işlemlerinde anılan sınırlar yüzde elli artırımlı olarak uygulanır. 

Havale işlemlerinde ise uygulanacak azami ücretler EFT işlemleri için belirtilen ayrımlara tabi olarak ilgili ücretlerin yarısı oranında uygulanır. Kuruluşlarca gerçekleştirilen uluslararası fon transferi ve mesajlaşma işlemlerinin ücretleri ise finansal tüketici ile kuruluş arasında düzenlenen sözleşme ile belirlenir.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad