Ticaret Bakan'ından Fahiş Fiyat Açıklaması

Ülkemizde ilk olarak Antalya Manavgat'ta başlayan ve takip eden günlerde farklı noktalarda da görülen orman yangınları nedeniyle kamuya ve özel kesime ait tüm unsurlar sahaya inerek yangınlarla mücadele etmektedir.

Bu kıymetli mücadelenin sağlıklı şekilde sürdürülmesi son derece önemli iken benzerine koronavirüs salgınında maske ile dezenfektan fiyatları üzerinden rastladığımız fahiş piyasa fiyatlamalarına meydana gelen yangınlarla şimdi yine şahit oluyoruz.

Yangınla mücadelede son derece önem arz  eden bir takım ekipmanların (yangın söndürme tüpü, yangın söndürme topu, yanmaz eldiven ve elbise vb.) fiyatlarında fahiş artışların meydana geldiği vatandaşlar tarafından tespit edilerek görevli kurum olan Ticaret Bakanlığına iletilmektedir.

ticaret bakanlığı açıklama
Bakanlıktan Açıklama


Vatandaşlardan gelen bu şikayetler üzerine Ticaret Bakanı Dr. Mehmet MUŞ tarafından sosyal medya aracılığı ile açıklamalarda bulunulmuştur. Yapılan açıklamalarda; 

''1) Yangın söndürme ekipmanlarında (Yangın söndürme topu, yangın tüpü, yangın söndürme kıyafetleri gibi..) fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddialar Bakanlığımızca incelemeye alınmıştır.

2) Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır. Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır.''

İşte Bakan'ın attığı tweetler:


Bilindiği üzere, Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinden olan Ticaret İl Müdürlükleri sahada fiyat incelemeleri yaparak tespit edilen aykırılıkları Bakanlığa bildirmekte ve Bakanlık tarafından fahiş fiyat uygulayan firmalara idari cezalar yansıtılmaktadır.

Haksız fiyat artışlarına karşı şikayet yollarına değindiğimiz yazımıza erişmek için lütfen tıklayın. 

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad