SovrnTur Nedir? Güvenilir Mi?

SovrnTur dolandırıcılık
İnternet Dolandırıcılığı: SovrnTur

Reklam izleme görevi tanımlayarak kullanıcılarına para kazandırma vaadiyle hayata geçen SovrnTur isimli uygulamanın kullanıcılarını dolandırdığı iddia edildi ve bu durum sanal alemde gündem oldu. Uygulama tarafından dolandırılan kullanıcılar duruma tepki gösterdi.

İnsanlarda bulunan kolay ve zahmetsiz yoldan para kazanma arzusu yine başka insanlar tarafından kolay para kazanma arzusunun ortaya çıkmasına yol açıyor. Yani yeni yeni dolandırıcılık olayları vukuu buluyor.

Çiftlikbank, Thodex vurgunları derken son dakika yeni bir dolandırıcılık vakası daha ortaya çıkmış gibi görünüyor: SovrnTur Dolandırıcılığı

Şikayetvar sitesinde çok sayıda insanın şikayetiyle duyulan ve mağdurları çığ gibi büyüyen bu dolandırıcılık olayının detaylarını vermeye çalışacağız.

SovrnTur Nedir?

SovrnTur uygulamasının kayıt işlemi ve açılan hesabın takibi için kurulan bir site üzerinden reklam izleme görevlerinin tanımlandığı ve bu görevlerin karşılığı olarak ödemelerin yapıldığı bir kazanç sistemi olduğu anlaşılmaktadır. 

Sisteme arkadaşlarını davet etme seçeneği de bulunmaktadır. Bu davetler ile kişiler ilave kazançlar elde etmektedir. Diğer adıyla bir ''saadet zinciri''

SovrnTur Sistemi İşleyişi Nasıl?

Sistem reklam izleyip para kazanma üzerine olsa da kendi içinde çeşitli seviyeler bulunmakta.

SovrnTur uygulamasında sıradan üye, genç temsilci, orta seviye temsilci, kıdemli temsilci, yönetici, müdür, küçük ortak, orta düzey ortak, kıdemli ortak ve şehir yöneticisi seviyeleri bulunmaktadır. Vaade göre de bu seviyeler için çeşitli miktarlarda kazançların elde edilebileceği ileri sürülmekte.

Örneğin seviye sisteminde en düşük kazanç ayda 300 TL iken en yüksek kazanç ayda 111.000 TL olarak belirtilmiş.

Para yatırma işlemi yapılarak sisteme üyelik gerçekleşiyor ve yine süreç içerisinde para yatırma yapılarak yukarıda adı geçen seviyeler arasında yükseltme gerçekleştirilebiliyor.

Örneğin, günlük 20 TL tutarında kazanç elde etmek için 200 TL yatırma şartı sunuluyordu.

Sistem için açıklanan iddialara göre reklam izleme görevleriyle kullanıcılara para kazandırma vaadinin gerçekleştirilebilmesi yani hesapta oluşan bakiyenin çekilebilmesi için SovrnTur uygulamasına para yatırılması zorunluluğu bulunuyordu.

Maalesef kolay para kazanma arzusuyla bu tuzağa inanan pek çok insan da uygulamayı kullanmaya ve para yatırmaya başladı. Her saadet zincirinde olduğu gibi ilk başlarda kazançları herhangi sorun olmadan yatan kullanıcılar daha çok kazanma hayaliyle sisteme daha çok para yatırdı.
 

Kimi kullanıcılar düşük bütçeyle kimi kullanıcılar ise yüksek meblağlarda yatırım yaptı. Ancak dün itibariyle kullanıcılar SovrnTur uygulamasına ve internet sitesine erişememeye başlayınca sistemin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu lanse edildi. 

Kullanıcıları tarafından SovrnTur sistemine ait olduğu belirtilen WhatsApp destek hattı ve Telegram grubunun da kapanmasıyla kullanıcılar, dolandırıldıklarını anladı. Kullanıcılar sosyal medya hesapları ile Şikayetvar sitesi üzerinden konu hakkında isyanlarını dile getirdi.

Yapılan şikayetleri görmek için tıklayın.

SovrnTur sistemini kurup işletenlerin kimler olduğu, kaç kişiyi ne kadar dolandırdıkları konusunda şu an için herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Bu tip dolandırıcılık mağduriyetlerinin sonu gelmeyecek gibi görünüyor.
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad