Cep Telefonu Taksit Sayısı 2022? Telefona Taksit Yapılıyor Mu 2022?

taksitle cep telefonu alma 2022 yasak sınır
Taksitle Cep Telefon Almak

Taksitli telefonlar, alım gücü düşen tüketiciler için her zaman ilgi gören bir alan olmuştur.

Cep telefonu taksit yasağı kalktı mı? Cep telefonu taksit yapılıyor mu? Telefonlara kaç taksit yapılıyor 2022?  Cep telefonu alırken kredi kartına taksit yapılıyor mu? Taksitle telefon almak yasaklandı mı? gibi sorular Ticaret Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenlemeler ile cevap buldu.

Perakende ticaretin serbest piyasa ortamında etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılması ve perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yapmakla görevli olan Ticaret Bakanlığı tarafından perakende ticarette cep telefonu satışlarında geçerli olan taksitlendirme işleminde değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikle belirli bir fiyat üzerinde satışa sunulan cep telefonları taksit sayısı 2022 yılı için belirlenerek yürürlüğe girdi.

 
 
Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğinde yer alan maddeye göre mal veya hizmet satışı sonrası belli bir ücret karşılığı (vade farkı vb.) borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler dâhil olmak üzere, kıymetli evrak düzenlenerek veya düzenlenmeksizin gerçekleştirilen konut satışı haricindeki taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresi 12 ayı geçememektedir. Bu ana kuraldır. Ancak ürün türüne göre bu süre değişkenlik gösterebilmektedir.

30.12.2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi yapılan değişikliğe göre;

Satış fiyatı 5 bin Türk Lirasının üzerinde olan sıfır cep telefonu satışlarında 3 aylık azami taksit süresi; 

Yenileme merkezleri veya yetkili satıcılarca gerçekleştirilmesi kaydıyla, fiyatı 5 bin Türk Lirasının üzerinde olan yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışlarında 6 ay azami taksit süresi belirlenmiştir.

5 bin TL altındaki cep telefonları için taksit sayısı 12 aya kadar kullanılabilmektedir.

Yenilenmiş telefon, yenileme merkezi tarafından yapılan yenileme ve sertifikalandırma işleminden sonra satışa sunulan kullanılmış malı ifade etmektedir. Yenilenmiş ürün ile ilgili daha fazla detay için aşağıdaki karta tıklayabilirsiniz.
 
 
Telefona kredi kartına taksit yapılıyor mu? Telefonlar Kredi Kartına Kaç Taksit 2022? gibi cep telefonu taksit seçeneklerini öğrenme amacı taşıyan sorular için de cevap aşağıda.

Geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarında taksitlendirme süresinin “yenilenmiş ürün” niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, fiyatı 5 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyatı 5 bin TL üzerinde olan cep telefonları için 6 ay olarak belirlenmesine karar verdi.

Buna göre yenilenmiş telefonlar için kredi kartı ile cep telefonu alma yasağı devre dışı olmuş görünüyor. Kredi kartı ile taksitli yenilenmiş telefon almak mümkün.

Ancak sıfır cep telefonlarında kredi kartı yasağı devam ederken tüketici kredisi kullanımı yöntemi parasal sınırlar dahilinde devam etmektedir. 

Bu duruma yönelik detaylar şöyle:

BDDK ayrıca, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 3 bin 500 TL tutarının 5 bin TL’ye yükseltilmesine, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırının, fiyatı 5 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyatı 5 bin TL’nin üzerinde olan cep telefonları için 3 ay olarak belirlenmesine karar verdi.
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad