Hangi Bankalarda Fast Var? 7/24 Eft Yapan Bankalar

FAST SİSTEMİ OLAN BANKALAR
Fast Sistemi Olan Bankalar

7/24 Eft Yapan Bankalar Belli Oldu.

Merkez Bankası tarafından duyurulan Fast Sistemi bankalarla sürdürülen pilot testlerin tamamlanmasının ardından, 8 Ocak 2021 itibarıyla kullanıma açılmış ve bunun üzerine tüketiciler fast hangi bankalar tarafından devreye alındı? sorusunun cevabını aramaya koyulmuştur.

Fast sistemi olan bankalar tarafından müşterilerine gerek kısa mesaj olarak gerek mobil uygulamalar üzerinden gerekse de resmi internet sitesi sayfalarında Fast sistemi nasıl kullanılır? Fast nasıl para gönderilir? Fast para transferi nasıl yapılır? Fast transfer limiti ne kadar? sorularına da çeşitli detaylarla değinilerek yavaş yavaş duyurulmaya başlandı.

-Reklam-

Fast sistemi nedir?

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi kelimelerinin baş harflerinin kısaltması olan sistem, kısaca kullanıcılara 7 24 para transferi gerçekleştirme imkânı sağlamaktadır. Bankacılıkta fast sisteminin işlem kolaylığı demek olduğunu rahatlıkla belirtebiliriz.

Bu yazımızla ülkemizde Fast sistemi hangi bankalar tarafından veriliyor? sorusuna banka internet siteleri üzerinden yapılan açıklamaları alfabetik sıralamaya göre derleyerek cevap vermek istiyoruz.

İşte Fast Sistemine Dahil Olan ve 7/24 Eft Yapan Bankalar:

AKBANK FAST SİSTEMİ

Akbank Fast var mı? Cevap, evet. 

Akbank FAST sistemi (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen yeni ödeme sistemi ile  başka bankaya para transferlerini, 7 gün 24 saat boyunca yapabileceğini açıkladı.

Akbank fast limiti 2.000-TL'ye kadar yapılabilmektedir.

ALTERNATİFBANK FAST SİSTEMİ

Banka tarafından FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) ile artık bankalar arası para transferi işlemlerinin gece gündüz demeden 7/24 gerçekleştirilebileceği ifade edilmiştir.

Alternatif Bank İnternet ve Mobil Bankacılık üzerinden, IBAN ile gerçekleştirilecek bankalar arası para transferi işlemlerinde artık saat sınırlaması olmaksızın işlemler gerçekleştirebilecek. Üstelik para saniyeler içerisinde alıcının hesabına geçecektir.

ANADOLUBANK FAST SİSTEMİ

FAST, 365 gün boyunca 7/24 para transferi işlemine imkan tanıyan yeni bir para transfer sistemidir. Bu yapı ile EFT saatlerinde ve bu saatler dışında, resmi tatil günleri de dahil günün her anında bankalar arası para transferi yapılabilecektir.

AnadoluBank FAST limitleri  ne kadar olacak?

FAST işlem limitleri TCMB nezdinde belirlenmekte olup 8 Ocak 2021 itibari ile bir işlem için azami 2.000-TL olacaktır. FAST’te bir gün içinde toplam 50.000-TL işlem yapılabilir. (EFT ve Havale işlem limitleri haricinde yeni limit tahsis edilmiştir.)

Mesai saatleri sonrası (17:30-09:00) saatleri arasında ve tatil günlerinde toplam limitleri 10.000-TL olacaktır.

-Reklam-

 

BURGAN BANK FAST SİSTEMİ

Fast para transferlerinizi T.C. Merkez Bankası’nın belirlemiş olduğu limitler dahilinde anlık olarak, 7 gün 24 saat İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık ve Telefon Bankacılığı kanallarından gerçekleştirebilirsiniz.

DENİZBANK FAST SİSTEMİ

Denizbank fast ile para gönderme konusunda açıklama yaptı:

DenizBank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 18 Aralık’tan itibaren pilot uygulamasına başlayacağı FAST Sistemi (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kapsamında, müşterilerimize tanımlanacak Kolay Adres bilgileri ile 7/24 anında para transferi imkanı sağlayacaktır.

FİBABANKA FAST SİSTEMİ

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), T.C. Merkez Bankası’nın sunduğu anlık para transferi işlemlerine yönelik yeni bir bankalar arası ödeme sistemidir. Türk lirası para transferi işlemlerinizi 7/24, saniyeler içerisinde kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Fibabanka FAST Para Transfer Sistemi Nasıl Kullanılır?

FAST işlemlerinizi Fibabanka Mobil ve İnternet Bankacılığı kanallarımızda "Para Transferleri" > "FAST Transferi" menü adımlarını izledikten sonra gelen ekranda ilgili bilgilerinizi girerek gerçekleştirebilirsiniz.

Fibabanka FAST Para Transfer Limiti Nedir?

FAST sistemi işlem limit tutarları T.C. Merkez Bankası’nın belirlemiş olduğu üst limit olan 2.000-TL dâhilindedir.

ODEA BANK FAST SİSTEMİ

Türkiye'nin dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, devreye aldığı FAST sistemi ile müşterilerinin para transferini kolaylıkla yapmalarını sağlayacak. FAST sistemi ile yurt içinde olmak üzere Odeabank bireysel müşterileri 2.000-TL'ye kadar para transferlerini 7/24 gerçekleştirilebilecek.

QNB FİNANSBANK FAST SİSTEMİ

Bankalar arasında para transferinin kesintisiz ve 7 gün 24 saat yapılabileceği Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi QNB Finansbank'ta hayata geçti. FAST ile EFT saatlerinden bağımsız olarak, dilediğiniz gün ve saatte para transferlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

T.C. ZİRAAT BANKASI FAST SİSTEMİ

Banka tarafından ''2021 Ocak ayı itibariyle para transferlerinde de FAST sistemi ile yeni bir dönem başlayacak.'' şeklinde bir paylaşımda bulunuldu.

Ziraat Bankası Fast Nasıl Kullanılır?

Ziraat Bankası FAST sistemine geçiş ile birlikte IBAN yerine sadece cep telefonu, e-posta vb. bilgilerle diğer bankalara da saniyeler içinde 7/24 para transferini mümkün kılan kolay adres sistemini kullanacak. Müşteriler mal ve hizmet alımlarında iş yerinin sunacağı karekodu cep telefonları ile tarayarak FAST üzerinden hızlı, temassız ve kolay bir şekilde ödeme de yapabilecek.

Ziraat Bankası Anlık Transfer (FAST) işlemlerinde limit Merkez Bankası tarafından belirlenmiş olup işlem başına tüm bankalar için 2.000-TL’ dir. 

-Reklam-

 

TÜRK EKONOMİ BANKASI FAST SİSTEMİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni bir ödeme sistemi olarak geliştirdiği FAST ile müşterilerimiz farklı bankalardaki hesaplara saniyeler içerisinde 7/24 para transferi gerçekleştirebilecek.

Türk Ekonomi Bankası FAST sisteminin üst limiti  2000-TL'dir.

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI FAST SİSTEMİ      

Garanti FAST ile dilediğiniz gün ve saatte farklı banka hesapları arasında 7 24 para transferi kolaylığını yaşayacaksınız.

Garanti BBVA Kolay Adres Tanımı Nedir?

T.C. Merkez Bankası’nın 12 Kasım 2020 tarihinde duyurduğu Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminin yanı sıra EFT ve Havale para transferi işlemlerinde, IBAN’ın yerine cep telefonu, e-posta, kimlik, vergi ve pasaport numarası bilgilerini eşleştirmeyi sağlayan sistemdir.

Kolay Adresleme Tanımı ile birlikte Garanti BBVA Mobil kullanıcısı bireysel müşterilerimiz cep telefonu, e-posta, kimlik, vergi ve pasaport numarası bilgilerini, tüzel müşterilerimiz ise cep telefonu, e-posta ve vergi kimlik numaralarını IBAN ile eşleştirerek FAST işlemlerini 7 gün 24 saat gerçekleşebilecektir.

TÜRKİYE HALK BANKASI FAST SİSTEMİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ödeme Sistemleri kapsamında geliştirilen FAST, para transferinin uçtan uca saniyeler içinde ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlayan sistemdir. Dijital kanallarımızdan FAST ile para transferlerinizi IBAN veya Kolay Adresiniz ile rahatlıkla yapılabilirsiniz.

TÜRKİYE İŞ BANKASI FAST SİSTEMİ

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), TCMB’nin sunduğu anlık para transferine yönelik yeni bir bankalar arası ödeme sistemidir.

İnternet Şubesi veya İşCep’ten FAST menüsü ile, farklı bankalardaki hesaplara TCMB’nin belirlediği işlem limitleri dahilinde, saniyeler içinde 7 24 para transferi yapabilir ve kendi hesaplarınıza para alabilirsiniz.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI FAST SİSTEMİ

VakıfBank’ta Bankalar arası 7/24 para transferi gerçekleştirilmesi için hizmet verecek FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) anlık ödeme uygulaması 08.01.2021 tarihinde başlamıştır.

Vakıfbank FAST Nasıl Yapılır?

VakıfBank Mobil Bankacılığa giriş yaptıktan sonra FAST Anlık Ödeme işlemleri; Para Gönderme -> Anlık Ödeme Gönder (FAST) işlem adımlarını izleyerek veya mesai saatleri içerisinde şubelerimize başvurarak para transferi gerçekleştirebilirsiniz. Çağrı Merkezi aracılığıyla ise 7/24 anlık para transferi gerçekleştirebilirsiniz.

-Reklam-

 

YAPI VE KREDİ BANKASI FAST SİSTEMİ

Yapı Kredi Bankası FAST ile Para Transferi Nasıl Yapılır?

FAST işleminizi, Yapı Kredi Mobil’e giriş yaptıktan sonra Para Transferleri > Başka Hesaba Havale/EFT adımlarını izleyerek ya da, Bireysel İnternet Şubesi’ne giriş yaptıktan sonra Para Transferleri > Hesaba EFT sekmesinden FAST kriterine uygun gerekli bilgileri girerek gerçekleştirebilirsiniz.

Yapı Kredi Bankası FAST Kriterleri Nelerdir?

  • Hesaptan yapılan farklı banka TL para transferleri,
  • IBAN’a veya Kolay Adres’e yapılan para transferleri,
  • İşlem tutarı TCMB’nin belirlediği üst limiti aşmayacak şekilde gerçekleştirilen para transferleri,
  • İleri tarihli olmayan para transferleri,

FAST kapsamında değerlendirilir.

Fast sistemine dahil olan ve anında eft yapan bankaları (diğer bir anlatımla Fast olmayan bankaları da işaret ettiğimiz) derleyip sunduğumuz yazımız haricinde sistem ve işleyiş hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için müşterisi olduğunuz bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.

Fast ücretli mi? sorusunun cevabı için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad