Vakıfbank ''Pandemi Desteği 3189 TL'' Konusunda Uyarıyor

Vakıfbank Pandemi Desteği Hakkında Uyarıyor
Vakıfbank tüketicileri uyarıyor

Vakıfbank pandemi desteği adını taşıyan yeni bir dolandırıcılık girişimine karşı müşterilerini uyarıyor.

Ülkemizdeki kamu bankalarından biri olan Vakıfbank internet dolandırıcılığının bir çeşidi hakkında tüketicileri ikaz ediyor.
 

Koronavirüs salgınının olumsuz etkisi nedeniyle bireysel ya da kurumsal anlamda bir çok vatandaş maddi yönden zarara uğradı ve uğramaya da devam etmekte.

Vatandaşların içinde kaldığı bu zor durumu fırsat bilen dolandırıcılar "pandemi desteği" adı altında banka müşterilerinin hesap bilgilerine erişerek kazanç sağlama amacı gütmektedir. 

Dolandırıcılar tarafından cep telefonlarına gönderilen pandemi desteği mesaj örneği şöyledir:

Vakıfbank Pandemi Desteği tanımlanmıştır mesajı
Vakıfbank Pandemi Desteği Tanımlanmıştır Mesajı


Vakıfbank pandemi desteğiniz 5189 tl tanımlanmıştır. Hesabınıza aktarmak için tıklayın.

Dolandırıcıların bu girişimlerinden haberdar olan Vakıfbank internet dolandırıcılığı girişimleri kapsamında, müşterilerine "pandemi desteği" içerikli kısa mesajlarda yer alan linklere tıklamamaları gerektiği uyarısını yapıyor.

Vakıfbank tarafından gönderilen uyarı mesajı örneği:

Vakıfbank Pandemi Desteği
Vakıfbank Pandemi Desteği Uyarı Mesajı


Banka tarafından gönderilen uyarı mesajında aynen şöyle belirtilmiştir. 

"Pandemi desteği" linki barındıran SMS'lerle 4440724 ve 08502220724 numaraları dışında yapılan aramalarla Bankamızın ilgisi bulunmamaktadır. Size bu tür SMS yoluyla gelen linklere kesinlikle tıklamayınız. Kişisel bilgilerinizi, banka şifrenizi ya da dijital onayınızı isteyenlere itibar etmeyiniz.

Vakıfbank ayrıca, ''Kart Aidat'' veya ''Kart Puan silme/yükleme/güncelleme'' linki barındıran sms'lerle 4440724 ve 08502220724 numaraları dışında yapılan aramalarla bir ilgisinin bulunmadığını da müşterilerine ileterek uyarmıştır.

Sizler de bankalardan aldığınız buna benzer dolandırıcılık içerikli mesajları yorum olarak paylaşarak dikkat çekebilirsiniz. 
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad