Cumhurbaşkanlığı Kredi Kartı Aidatı İadesi Uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kredi Kartı Aidatı İadesi Uyarısı
Kredi Kartı Dolandırıcılık Uyarısı

Kredi kart aidatı, banka müşterileri olan tüketiciler tarafından istenmeyen bir kesintidir. Kredi kartı borçlarını ödemenin yanında bir de her yıl artan miktarlarda kredi kartı aidatını ödemek tüketicilerde psikolojik olarak yıpratıcı bir etki bırakabiliyor. Bu nedenle tüketiciler kredi kartı aidatı iade yollarını araştırıyor. Bu yollardan biri de Cumhurbaşkanlığı kredi kartı aidatı iade yöntemi olarak bilinse de durum düşünülen aksine riskli bir anlam taşımaktadır.

 
 

Kredi kartı aidatı, bankaların kartlarla ilgili ''operasyonel süreçlerin yönetilmesi amacıyla'' müşterilerine yansıttıklarını açıkladıkları bir bedeldir. Bu bedel miktar yönünden bankadan bankaya değişmekle birlikte aynı banka tarafından sunulan değişik kredi kartları arasında da farklı tutarlarda karşımıza çıkıyor. Bunun yanında bankaların kredi kart aidatı almadıkları kart türleri de bulunuyor.

Kredi kartı aidatını nasıl geri alırım? sorusunu sormaya başlayan tüketiciler bu süreçte farklı yolların olduğunu fark ediyor. Bu yollar arasında Bankalar Birliğine başvuru, tüketici hakem heyetine kredi kartı aidatının iadesi amacıyla başvuru bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı kredi kartı aidatı iadesi yöntemi ise risk barındıran bir detay.

Şunu kesin bir şekilde belirtebiliriz ki Cumhurbaşkanlığı'nın kredi kartı aidatı iadesi gibi bir hizmeti bulunmamaktadır. 

Banka müşterilerinin telefonlarına ya da sosyal medya hesaplarının akışına Cumhurbaşkanlığı kredi kartı aidatı iadesi içerikli gelen paylaşımlar güncel bir dolandırıcılık girişiminin örneğidir. Yapılan paylaşımlarda yer alan bir cümlelik açıklamanın yanında ayrıca bir link de bulunmaktadır. İşte bu link, dolandırıcıların amaçlarına ulaşması için kullandıkları bir yol.

Cumhurbaşkanlığı kredi kartı aidatı iadesi içerikli mesajda bulunan linke tıklandığında, kişisel banka hesabıyla ilgili tüm erişim bilgileri savunmasız hale gelerek dolandırıcıların hesapları boşaltması kolaylaşıyor. Bu nedenle bu tip mesajlara aldanarak içerikleri tıklanmamalıdır.

 
 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da bu dolandırıcılık riski taşıyan durum hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada

''Son günlerde CİMER adı ve logosu kullanılarak hazırlanan sahte siteler aracılığıyla "son 13 yıla dönük kart aidatı iade başvurusu" görünümü altında kredi kartı bilgileri talep edilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı gözlenmiştir.

Söz konusu sitelere erişimin engellenmesi, sorumluların adalet önünde hesap vermesiyle ilgili gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir.

İletişim Başkanlığı ve CİMER vatandaşlardan hiçbir şekilde kredi kartı bilgilerini talep etmez.

Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldatıcı yöntemlerle kredi kartı veya kişisel bilgileri isteyen site ve uygulamalara kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir.'' denildi.

Yaptığımız açıklamalara ilaveten kredi kartı aidat iadesinin e-devlet üzerinden yapılamadığı, e-devlet sisteminde böyle bir hizmet olmadığı uyarısını da yapalım.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad