Honda Civic Type R 2023: Tarihin En Güçlüsü

Civic Type R 2023 fiyatı
Civic Type R 2023

Japon otomobil üreticisi Honda, performans odaklı üretilen bir model olan Civic Type R 2023 yılı tasarımını dünyayla paylaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda en dikkat çeken kısım ise yeni Civic Type R 2023 modelinin, tarihin en güçlü Civic'i olacağı ifadesi. İşte kendisine hayran bırakacak tasarımı ve diğer detayları ile Civic Type R 2023

Japonya merkezli otomobil devi Honda, gerçekleştirdiği bir etkinlikte standart Civic'ten çok daha güçlü ve amiyane tabirle daha yakışıklı olan modeli Civic Type R 2023’i gösteren şirket, otomobil tutkunlarının büyük bölümünü etkilemeyi başaracak gibi görünüyor. 

 
 

Yeni Honda Civic Type R'ın Sahip Olduğu Özellikler Ve Detaylar

Honda Civic Type R Dış Ön Tasarım Özellikleri

Civic Type R dış tasarımı, tahmin edebileceğiniz üzere standart Civic modelinden çok daha sportif bir görünümde. Normal Civic'in üzerine hafif dokunuşlar yapılmış hissi uyandıran modelin ön bölümünde büyük bir ızgaraya sahip olduğu görülüyor. Ayrıca kaputtaki havalandırma bölmesi eklentisi de dikkatlerden kaçmayan bir başka sportif detay.

Civic Type R 2023 özellikleri motor gücü fiyatı
Civic Type R 2023 Ön Tasarım


 
 

Honda Civic Type R Dış Arka Tasarım Özellikleri

Honda Civic Type R'ın arka kısmı da ön kısmı gibi spor görünümü güçlendirecek yeni detaylara sahip. Araca arkadan bakıldığında otomobilin bir yarış (performans) arabası olduğunun düşünülmesini sağlayan spoyler detayı ile göze çarpıyor. Bu spoyler, göze biraz abartılı gelse de aracın asi ve hırçın duruşunu tamamlamış denilebilir. Bir diğer farklılık olan arka aydınlatmalar ise bagaj kapağını uçtan uca kaplayarak ince tasarımıyla şık bir hava katıyor.

Civic Type R 2023 özellikleri motor gücü fiyatı
Civic Type R 2023

Honda'nın hırçın çocuğu olan Civic Type R 2023 modeli, üçlü egzoz çıkışı ile modifiye tutkunlarını da kendisine hayran bırakacak. Bu otomobili satın alabilen modifiye otomobil sevdalıları, muhtemelen arka tamponu değiştirmek istemeyecektir.

Civic Type R 2023 özellikleri motor gücü fiyatı
Civic Type R 2023 Arka Tasarım

Honda Civic Type R İç Tasarım Özellikleri

Civic Type R'ın ön ve arka bölümlerinin ardından iç dizaynına bakıldığında tamamen dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı ile karşılaşıyoruz. Kırmızı ve siyah rengin baskın olduğu iç tasarımda vites topuzunun tasarımı eksi puan alabilecek bölümlerin başında gelebilir.
 
Civic Type R 2023 özellikleri motor gücü
Civic Type R 2023 İç Tasarım

Honda Civic Type R 2023 Motor Özellikleri

Japonya'daki Suzuka Pisti'nde önden çekişli otomobiller tur rekorunu kıran ve şimdiden yeni standartları belirleyen Civic Type R, Japon üretici Honda mühendisleri tarafından aerodinamik performansı başta olmak üzere tasarım dahil bir çok yönden geliştirildi.

Honda Motor Europe Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Gardner, yeni model ile ilgili şu şekilde bir açıklama yaptı:

"Honda mühendisleri, yeni Civic Type R ile bir kez daha yüksek performanslı hatchback segmentindeki en tatmin edici sürüş deneyimini sunma hedefimize ulaştı. Yenilikçi çözümler ve motor sporlarından türetilen teknolojiler sayesinde önceki neslin hafif versiyonundan bile üstün bir performans seviyesi elde ettik. Safkan sürüş tutkunları arasında Civic Type R'ı popüler kılan ise 25 yıldır süren mükemmel performansa olan bağlılığı olduğunu söyleyebiliriz."

Honda, 2023 model Civic Type R'ın motor özellikleri hakkında ise herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bu otomobil, tarihteki en güçlü Civic Type R unvanına sahip olacak.

2023 model Civic Type R'ın Fiyatı Ne Olacak? Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Otomobil tutkunlarının özellik ve tasarım detayları kadar merak ettiği bir başka konu da satış fiyatları oluyor. Beğenilen bir arabanın hayal olarak kalmaması için alınabilir bir bedel ile satışa çıkması son derece önemli.

2023 yılında piyasaya çıkacak olan Civic Type R'ın fiyatı konusunda şimdiden bir şey demek çok güç. Ancak ülkemiz özelinde belirtecek olursak yine büyük bir çoğunluk için 2023 model Civic Type R sahip olacağı fiyatı ile hayalden öteye geçemeyecek.

Honda Civic Type R 2023 hakkında düşüncelerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad