Retro Buzdolabı Ne Demek? Retro Buzdolabı Özellikleri Nelerdir? Retro Buzdolabı Fiyatları 2022 Nedir?

retro buzdolabı, retro mini buzdolabı, mini retro buzdolabı
Retro Buzdolabı Modelleri

Beyaz eşya grubunun ilk akla gelenlerinden biri olan ve ürünlerin uzun süre tazeliğini korumasını sağlayan buzdolabı, herkes tarafından bilinen beyaz renkli modellerinin dışına çıkarak yeni görünümlerde üretilmeye başladı. Bu yeni görünümlü modellerin son dönemde en ilgi görenleri ise Retro buzdolabı isimli modeller.

Retro Buzdolabı Nedir? Retro Buzdolabı Markaları Nelerdir? Retro Buzdolabı Hangi Renklerde Üretiliyor? Retro Buzdolabı Fiyatları Ne Kadar? gibi soruların cevabı yazımızda.

 
 

Retro Buzdolabı Nedir?

Retro buzdolabı modeli hakkında detayları bulacağınız yazımızla sizlerleyiz. Retro kelime olarak "geriye dönüş, geri gitme" anlamlarına gelen bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. 

Retro kelimesinin sahip olduğu bu anlam buzdolabı modası diyebileceğimiz akıma da etki ederek ortaya ''Retro buzdolabı'' gibi eskiye götüren yeni nesil bir üretim tarzını meydana getirmiş durumda. Buradaki eskiye götürmekten kasıt ise en az 30 yıl öncesine ait bir zaman dilimini ifade etmektedir.

Geçmişe dönük bir üretim olduğu için Retro buzdolabı ''antika buzdolabı'' gibi bir isim de taşıyor.

Retro Buzdolabı Markaları Nelerdir?

Beyaz eşya sektöründeki başat firmalar da Retro temasının üzerine giderek ürünlerini bu bir de bu çizgide üreterek tüketicilerin tercihine sunmaya başladı. Arçelik, Bosch ve Smeg, Vestel Retro buzdolabı üretimini yapan firmalar arasında.

Retro Buzdolabı Hangi Renklerde Üretiliyor?

Retro buzdolabı, alışılagelmiş beyaz ve gri (inox) renkli ürünlerin dışına çıkarak birbirinden farklı ve aykırı renklerde üretilen buzdolaplarını da ifade ediyor desek yanlış olmayacaktır. 

Gerçekten de piyasada bulunan Retro buzdolaplarına baktığımızda mor, siyah, kırmızı, sarı, yeşil gibi sıcak ve keskin renkleri taşıdıklarını görüyoruz. Renkli buzdolabı, retro buzdolabı modelleri için kullanılan bir başka niteleme.

 
 

Retro Buzdolabı Neden Tercih Ediliyor?

Retro buzdolapları ise sahip oldukları renk skalası nedeniyle bir çok yenilikçi ve enerjik kullanıcı tarafından tercih edilen ürün olmaktadır. Konutlar, işletmeler tarafından mutfak ortamının sahip olduğu renk ve ambiyansına uygun olarak retro buzdolaplarındaki çok sayıdaki renk seçeneğinden herhangi biri tercih edilebiliyor.

Boy ve genişlik açısından da farklılık gösteren Retro buzdolabı modelleri, kavisli ve bombeli bir kapak yapısına sahip olduğu gibi bilinen no-frost buzdolabı hatlarına sahip formlarda da üretilmektedir. Mini Retro buzdolabı da üretilen modeller arasında kendine yer bulmuştur.

Retro Buzdolabı Teknolojisi Farklı Mı?

Retro buzdolabı modelleri, görünüm olarak bilinen cihazlardan farklı görünse de kullanılan teknoloji olarak piyasadaki diğer buzdolabı çeşitleri ile arasında bir fark yoktur. No-frost buzdolabı teknoloji retro modeller için geçerliliğini korumaktadır. Fark, dış görünüm açısından ortaya çıkmaktadır.

Retro Buzdolabı Fiyatları Ne Kadar?

Retro buzdolabı fiyatları markaya, kullanılan malzeme kalitesine ve ürünün ebatına göre değişkenlik göstermektedir. İçinde bulunduğumuz 2022 yılı dikkate alındığında şu an piyasada satışa sunulan Retro buzdolabı fiyatları arasında en düşük fiyat mini Retro buzdolabı grubuna ait olup 4.000-TL civarında seyretmektedir. En yüksek Retro buzdolabı fiyatı ise 25.000-TL bandında.

Her geçen gün gelen zam haberleri retro buzdolabı fiyatlarını da etkileyecektir. İlerleyen günlerde retro buzdolabı fiyatlarının yükseleceği bekleniyor.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad