Google Domains Türkiye Fiyatına Zam Yaptı!

Google domains zam yaptı, yüzde 160 zam google domains
Google zam kararı aldı

Fiyatlar bir çok sektörde yükselmeye devam ettiği gibi teknoloji, e-ticaret gibi sektörlerin de sac ayağı olan domain (alan adı) fiyatlarına da zam haberleri geliyor. En son zam haberi Google'dan geldi. Google Domains alan adı kayıt ve yenileme fiyatına zam yapıldı. Yazımız alan adı (domain) ile ilgili olan tüketicileri yakından ilgilendiriyor.

Google Domains Nedir?

Google Domains, kısaca internet sitesi açmak isteyenlerin ihtiyaç duyduğu www.ornek.com şeklinde alan adlarının satın alınarak kayıt edildiği ve zamanı gelince yenilenebildiği bir servistir. Arama motoru devi olan Google yönetimi, kullanıcılara domain (alan adı) alma imkanı veren servisi olan Google Domains'te fiyat artışı kararı aldı.
 
 

Birçok kullanıcının yüksek fiyatlar nedeniyle diğer alan adı sağlayıcılarından vazgeçerek cazip fiyat, Google kalitesi ile güvenilirliği nedeniyle tercih ettiği Google Domains, bugüne kadar yıllık 75 TL tutarında kayıt ücreti alarak kullanıcılara alan adı satışı ve yenileme işlemi gerçekleştiriyordu.

Google Domains 75 TL ile özdeşleşmişti diyebiliriz. Peki zam kararından sonra Google Domains ücreti ne kadar?

Google domains zam yaptı yapacak yapıyor
Google Domains Zam Bildirimi

Google Domains Fiyatı Yükseldi

Yükselen döviz kuru ve artan maliyetler nedeniyle alındığı düşünülen zam kararı hakkında Google Domains tarafından yapılan ''.com kayıtlarının fiyatları 28 Temmuz 2022 Perşembe tarihinde artacak'' bildirimde, şu ifadelere yer verildi:

''Google Domains'in yıllık 75 TL olan .com kayıt ve kayıt uzatma ücretleri, 28 Temmuz 2022 Perşembe tarihinde artarak 195 TL olacak. Fiyat değişikliğinden olabildiğince az etkilenmek için yıllık yalnızca TL 75 karşılığında kaydınızı 9 yıl uzatabilirsiniz.''

Google Domains, bu fiyat artışı ile yüzde 160 oranında bir zam gerçekleştirmiş oldu. Yükselen fiyat nedeniyle kullanıcıların çoklu yıl alımında avantaj sağlamaları için ise belli bir tarihe kadar yine yıllık 75 TL üzerinden 9 yıllık domain kayıt imkanı sunuyor.

Google domains alan adı yıl ekleme nasıl
Google Domains Alan Adı Yıl Ekleme İndirimli Fiyatları

Google domains tarafından mevcut kullanıcılara 9 yıla kadar avantajlı fiyattan kayıt imkanı sunulurken, satın alınacak kayıt yılını manuel olarak seçme olanağı da veriliyor.

Alınan zam kararı sonrası cazip fiyatıyla tercih edilen Google Domains, cazibesini kaybedecek gibi görünüyor.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad