Harcama İtiraz Dilekçesi Gönderdikten Sonra Prosedür Nasıl İşler?

harcama itirazı dilekçesi prosedür nasıl
Harcama İtirazı Nedir?

Harcama itirazı nedir? Harcama itirazı kaç günde sonuçlanır? Harcama itiraz olumlu sonuçlanır mı? Harcama itirazı ne kadar sürer? Kredi kartı harcama itiraz süresi ne kadar? Kredi kartı harcama itirazı hangi durumlarda yapılır? Harcama itirazı nasıl yapılır? Harcama itirazı süreci nasıl işler? Kredi kartım çalındı harcama yapılmış ne yapmalıyım? Kredi kartı dolandırıcılığında para geri alınabilir mi? Kredi kartı dolandırıcılığı mağdurları ne yapmalı? Harcama itiraz dilekçesi gönderdikten sonra prosedür nasıl işler?

Bu yazımızın konusunu yukarıdaki sorulardan da anlaşılacağı üzere tüketicilerin yoğun şekilde kullandığı bankacılık işlemlerinde önemli bir yer tutan ''kredi kartı harcama itirazı'' başlığı oluşturmaktadır.

 
 
İnternetin hayatımızın merkezine yerleşmesiyle birlikte alışveriş alışkanlıklarımızın da önemli ölçüde değiştiğini daha önce konuşmuştuk. Bu tespitle birlikte online alışverişlerimizde banka/kredi kartı kullanımımızda doğru orantılı bir artış meydana geldi. Aslında bizler için online alışverişi bu kadar cazip hale getiren unsurlar ''mağazalara gitmeyen, alacağı ürünü denemeden sipariş eden, kampanyalı fiyatları takip eden'' bir tüketici profiline evriliyor olmamız.

Tüketicilerin internet ortamında yaptığı ve sürekli olarak yükselen harcama alışkanlığı trendi, fiyat avantajlarının varlığı, çeşitli sayıda ürüne oturulan yerden tek tuşla ulaşılması esneklik ve kolaylıkları, bu genel işleyişin beğenilen yanlarını oluşturmaktadır. Ancak bu beğenilerin yanında kimi zaman beğenilmeyen, can sıkan durumlar da meydana gelebilmektedir.

Beğenilmeyen durumlar ifadesi ile aslında istenilmeyen durumları anlatmaktayız. Harcama itirazı konu başlığını bu açıdan ele alacağız.

İnternet dediğimiz bizi neredeyse her an içine çeken bu büyülü dünya o kadar ilerledi ki, tüketiciler olarak yeniliklere ve yeni alışkanlıklara bazen zor adapte olabiliyoruz. İşlem sırasının karmaşıklığı bizi telaşa düşürebildiği gibi hatalı işlem yapmamıza da sebep olabilmektedir. Ayrıca her türlü kişisel bilginin kayıt altına alındığı bu dünyada sorunsuz, güven içinde bir yaşantı geçirmek çok da gerçekçi olmayacaktır. 

Bize ait olan kişisel bilgileri internet alışveriş dünyasının büyüsüne kapılıp olur olmaz her türlü sitede, platformda paylaşmaktan çekinmiyoruz.

Bu rahatlığın sonucunun bizlere kötü şekilde yansıması yüksek ihtimaldir. Tüketiciler telefonuna gelen bir kısa mesaj ile şoka uğrayabilmektedir. Hiç bilgi ve onayı olmadığı halde düşük ya da yüksek meblağlı alışverişlerin kredi kartı ile yapıldığını bilgisi tüketicileri panik havasına sokabiliyor. Peki bu durum neden yaşanır ve ne yapılmalıdır?

Öncelikle banka kartı veya kredi kartınıza ait bilgileri rastgele her mecrada paylaşmamanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Yaptığımız alışverişin hatalı olduğunu farkettik ya da kişisel bilgilerimizi bir şekilde paylaştık ve can sıkıcı gelişmeler meydana geldi. Eyvah!!! demek yetmez. Bu işi kökten çözmeliyiz. Bu çözümü sağlayan mekanizma ise harcama itirazı yöntemidir.

Bu mekanizmayı sorular üzerinden sizlere anlatmak istiyoruz.

 
 

Kredi Kartı Harcama İtirazı Nedir?

Kullandığımız kart ile hatalı ya da şüpheli bir işlem gerçekleşmesi durumunda bankamıza bu konunun takip edilerek talebimiz yönünde sonuca bağlanması isteğinin yöneltilmesi diyebiliriz.

Kredi Kartı Harcamalarına İtiraz Hakkım Var Mıdır?

Evet, elbette. Kartınız ile yapılan şüpheli veya hatalı işlemler olduğunu düşünüyorsanız ya da tespit ettiyseniz bu durumun incelenmesi ve gereğinin yapılması amacıyla müşterisi olduğunuz bankaya belirli esaslar kapsamında itiraz hakkınız bulunmaktadır.

Kredi Kartı Harcama İtirazı Hangi Durumlarda Yapılır?

Aşağıda yer verilen durumlarla karşılaşırsanız harcama itirazı mekanizmasına başvurabilirsiniz.

A) Kartınızda sizin tarafınızdan yapılmamış olduğunu düşündüğünüz işlemler varsa itirazınızı bankanıza iletebilirsiniz.

B) İşlem şüpheli bir işlem değil fakat sizin tarafından gerçekleştirildi. Eğer aşağıdaki durumlar meydana geldi ise itirazınızı bankanıza iletebilirsiniz:

Alışveriş yaptığınız işyeri ürün veya hizmeti eksik sunmuş veya hiç sunmamışsa ya da işyerinin sunduğu ürün veya hizmet nitelikleri size söz verilen şekilde değil ise,

İşyerinin işlemi iptal veya iade etmesi gerekirken iptal veya iade tutarını kartınızda göremiyorsanız ya da hatalı tutar görüyorsanız,

İşlem tutarı kartınıza birden çok kez yansımışsa,

Ödemeyi nakit olarak veya başka bir kart gibi farklı bir yolla yaptığınız halde işlem kartınızdan yapılmış görünüyorsa,

İşlem tutarı olması gerekenden farklı ise,

ATM’den nakit çekerken paranız eksik ödenmiş veya hiç çekemediğiniz halde kartınızdan çekim yapılmış olarak görünüyorsa.
 
 

Harcama İtirazı Nasıl Yapılır?

Bankanızın bu işlem için sizlere sunduğu kanallar çağrı merkezi, internet sitesi üzerinden form doldurma şeklinde sağlayabilmektedir. Bankanızın iletişim yollarından detaylı bilgileri alarak gerekli adımları atabilirsiniz.

Harcama itirazında bulunacağınız işlem bilgilerinin net olması ve destekleyici bilgi/belgelerin sunulması itirazınızın en kısa sürede sonuçlanması için son derece önemlidir.

Harcama itirazı kullanımında yöntemler arasında harcama itiraz formu da yer almaktadır. Bu form ile yapılacak başvurularda bankadan bankaya değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak aşağıdaki bilgi başlıkları talep edilmektedir. Bu bilgilerin tam olması sonuç alma açısından kilit öneme sahiptir.

Bilgi Başlıkları:

  • Müşteri numarası,
  • İşlemin yapıldığı kartın ilk ve son 4 hanesi,
  • Kart Hamili Adı-Soyadı,
  • İtiraz nedeni (ürün/hizmet alamadım, iptal/iade görünmüyor, mükerrerlik, bilgim ve onayım dışında, farklı yolla ödedim, ATM nakit çekimi tamamen veya kısmen alamadım, ATM para yatırma hesabıma geçmedi vb.),
  • İtiraza konu işlem tarihi,
  • İtiraza konu işlem tutarı,
  • İtiraza konu işyeri adı,
  • Varsa itirazı destekleyici belgeler (iade/iptal belgesi, tutarın farklı yolla ödendiğini gösteren belge, vs.),
  • Para yatırma/para çekme işlemlerinde tutara ek olarak ATM sahibi Banka adı, ATM'in lokasyonu ve işlem tarihi/saati.

Kredi Kartı Harcama İtirazı Süresi Ne Kadardır?

Harcama itiraz hakkı, meydana gelen olay üzerine 55 gün içinde bankaya yöneltilmelidir. Aksi halde itiraz hakkı zamanaşımına uğrayacaktır.

Harcama İtirazı Süreci Nasıl İşler?

Harcama itirazı için hazırlanan formun süresi içerisinde ilgili bankaya sunulması gerektiğini belirttik. Bu işlemin ardından banka araştırma ve inceleme sürecini başlatmaktadır.

Süresi içerisinde iletilmeyen harcama itirazları işleme alınamayacaktır. Bu nedenle itirazınızın zaman aşımı nedeniyle olumsuz olarak değerlendirilmemesi için ekstrenizi/hesap özetinizi düzenli olarak incelemeniz ve itirazınız olması halinde en kısa sürede talebinizi yazılı veya bankanızın belirlediği diğer yöntemleri kullanarak gerçekleştirmeniz büyük önem arz etmektedir.
 
 

Harcama İtirazı Kaç Günde Sonuçlanır?

Harcama itirazı süreçleri ve süreleri Ulusal ve Uluslararası kurallarla belirlenmiştir. Bu kurallar hem bankaları hem de müşteriler için bağlayıcı niteliktedir.

İtiraza konu işlemler yine Ulusal ve Uluslararası kartlı ödeme kurallarına göre belirlenen süreler içerisinde çözümlenmekte ve bu süreler yapılan işlem tipi ve itiraz nedenine göre 30 ile 180 gün arasında değişebilmektedir.

Harcama İtirazı Olumlu Sonuçlanır Mı?

Bankanız tarafından talebiniz kabul edildiği takdirde ödemeyi tahsil eden taraftan paranız alınarak size iadesi gerçekleşmektedir.

Kredi Kartım Çalındı Harcama Yapılmış Ne Yapmalıyım?

Kredi kartı kaybolduğunda bilgi ve onay dışında harcamalar meydana geldiyse ve banka tarafından tazmin edilemeyecek bir durum yaşanıyorsa, banka tarafından kart sahibine size harcama itiraz formu gönderilecektir. Bu form doldurulduktan sonra polis tutanağı ya da savcılık suç duyurusunun bir kopyası ile gecikmeden bankaya müracaat edilmelidir.

Banka tarafından yapılacak inceleme sonucunda, eğer bu yönde karar alınırsa harcama yapılan bedeller size iade edilecek veya borç silinecektir.

Sonuç Olarak

Bu yazımız ile sahibi olduğumuz ve günümüzde vazgeçilmezlerimiz arasına giren finansal kartların harcamalarımız için kullanılması aşamasında yaşanan sorunların çözümlerinden olan ve önemli bir yer tutan ''harcama itirazı'' konusu üzerinde tüm detaylarıyla durarak özellikle ''Harcama itiraz dilekçesi gönderdikten sonra prosedür nasıl işler?'' sorusuna ilişkin bilgiler vermeye çalıştık.

Tüketiciler olarak sıklıkla kullandığımız banka ya da kredi kartı ödeme araçlarının bu kullanımları esnasında yaşanan sorunların bir çözümü olduğunu unutmamalıyız. Bin bir zorlukla elde ettiğimiz gelirimizin kötü niyetli kişilerce ya da bir anlık hatamız ile yok olmamasını sağlamalıyız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad