Bakan Açıkladı: İnternet Hızı Artacak!

Tüketicilerin özellikle pandemi dönemine kullanımının neredeyse yüzde yüz artması nedeniyle büyük dert yandıkları internet hızının yükseltilmesine yönelik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından konuk olduğu Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programında sevindirici bir açıklama yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran 2021'de fırlatılacak Türksat 5B uydusu ile internet hızının 56 Gbps'e çıkacağını ifade etti.


İnternet Hızı Artacak
İnternet Hızının Artacağı Açıklandı


Türksat’ın fırlatmayı planladığı uydularla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “5A uydumuz aralık ayı ortasında fırlatılacak. 5B'yi ise Haziran 2021 gibi planlıyoruz. 5B ile internet hızı 56 gigabayta çıkacak.” ifadelerini kullandı.

Afetlerde Yaşanan İletişim Sorunları İçin Yatırımlar Sürüyor.

Bakan Karaismailoğlu ayrıca deprem gibi afetlerde yaşanan iletişim sorunları ve çözümlerine yönelik yaptığı açıklamada, bu konuda denetleyici ve düzenleyici kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile GSM şirketleriyle sürekli iletişim halinde çalıştıklarını ve bu konuya yönelik yatırımların sürdüğünü söyledi.

Karaismailoğlu açıklamasının içeriğinde şunları kaydetti:

"Bu GSM altyapısıyla da ilgili ama vatandaşlarımızın bu tür afet durumlarında internet altyapısıyla da haberleşme imkanı var, onları buna yönlendirmeye çalışıyoruz. Trafiği dağıtmak için farklı alternatiflere yönelmek gerekiyor. Deprem gibi anlarda, anında mobil baz istasyonları ileterek oradaki sıkıntıyı çözüyoruz. Zaten dünyada güçlü olan bir iletişim altyapımız var, onu daha güçlendirmek için gerek uydular gerek altyapı yatırımları olsun hepsine devam ediyoruz. Değişen, gelişen haberleşme altyapısı dijitalleşen dünyada bu yatırımları da bir taraftan yapıyoruz."

Bakan Karaismailoğlu, GSM operatörleriyle toplantı gerçekleştirildiğini ve bu toplantıya ilişkin olarak "Dünyadaki yeni gelişmeler, onların hazırlıkları, bizim hazırlıklarımız, onlara verdiğimiz görevler konusunda neler yaptıkları, 4,5G'nin geleceği, 5G ile ilgili dünyada neler oluyor, bunların hepsini konuşup istişare ediyoruz. Belli periyotlarla bir araya gelerek değerlendirmelerimizi yapıyoruz." ifadelerinde bulundu.

5G'ye geçmek için zaman var

İstanbul Havalimanı'nda 5G altyapısının oluşturulduğunu söyleyen Karaismailoğlu, 5G'nin şu anda dünyada halen tartışıldığına ve "şu tarihte başlayacak" diye kesinleşmiş bir zamanın belirlenmediğini dile getirdi. 5G'ye yerli ve milli teknolojilerle hazırlanılması gerektiğine dikkati çekerek, "Çok ciddi çalışmalarımız var. Dünya ile beraber biz de bu konuyu tartışıyoruz. Zamanı geldiğinde 5G'ye katılacağız. Zaten 4,5G olarak dünyada iyi seviyelerdeyiz. İletişim altyapı çalışmalarımız devam ederken bir taraftan da 5G'ye hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tekrar hatırlatmamız gerekirse, TÜRKSAT 5A uydusunun fırlatılması aralık ayı ortasında planlanırken, 5B uydusu ise Haziran 2021 gibi planlanıyor. 5B ile internet hızının 56 GBPS değerine ulaşması hedefleniyor.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad