Dolandırıcılık Uyarısı: İcra Borcunuz Var!

Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı

Telefonlara gelen 'dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştiriçerikli mesaj gören herkesi şaşkına çeviriyor.

Sanal dünyanın son hız gelişmesi ile birlikte kullanıcılara sağladığı faydaların yanında neden olduğu bir takım sorunlar da bulunmaktadır. Bu sorunlar kümesinin en önemli ögesini internet dolandırıcılıkları ya da mobil dolandırıcılıklar oluşturmaktadır. 

Son günlerde cep telefonu kullanılarak şüpheli numaralar üzerinden gerçekleştirilen ve bir çok şikayetin olduğu dolandırıcılık belirtilerine sahip bir olay meydana gelmektedir.

Konu hakkında internet motoru arama sorgulamalarına bakıldığında, ''yayalar hukuk bürosu, yayalar hukuk bürosu dolandırıcılığı, global satış yayalar hukuk, yayalar hukuk bürosu şikayet, yayalar hukuk bürosu nerede, global satış dolandırıcılığı'' gibi başlıklarda aramaların arttığı görülmektedir.

 
 

Gerek takipçilerimizin bizlere yaptıkları geri bildirimler gerekse sosyal medyada şahit olduğumuz tüketici paylaşımları sistematik bir kargo bedeli dolandırıcılığı planının uygulamaya geçirildiğini gözler önüne seriyor.

Geride kalan 1-2 sene öncesinde sosyal medya sayfalarından yaptığınız hatta bazı kişilerce yapılmadığı belirtildiği halde yapılmış gibi sayılan alışverişler kötü niyetli kişilerce bir kazanç kapısı olarak kullanılıyor.

Bu yeni dolandırıcılık sistemi şu şekilde işliyor:

Siz İnstagram, Facebook gibi sayfalardan şeffaf paket ve kapıda ödeme seçeneğiyle alışveriş gerçekleştiriyorsunuz. Ya da az evvel belirttiğimiz gibi ortada böyle bir alışveriş dahi yok.

Biz burada bir alışveriş varmış gibi anlatmaya devam edelim.

Adresinize şeffaf pakette gelen ürünü beğenmeyip hiç açmadan olduğu gibi satıcıya geri iade gönderiyorsunuz. Buraya kadar hiçbir sorun yok. 

Geri iade işleminizden yaklaşık 1-2 sene sonra cep telefonunuza X (isimleri değişkenlik gösteriyor: İnteraktif Hukuk Bürosu, Yayalar Hukuk Bürosu, Barca Kozmik Cosmik Hukuk Bürosu, Demirhukuk Bürosu, Global Satış İcra vb.) hukuk bürosundan olduğu belirtilen ve dolandırıcılığı amaç edinen bir kısa mesaj ya da arama geliyor. 

 

Gelen mesaj ya da arama içeriğinde, ‘’Tüketici kanununa aykırı davranarak almadığınız kargonuz sebebi ile firmanın oluşan kargo gönderim bedeli ve zararından dolayı faiz, avukat, vekalet ücreti, dosya masrafları eklenerek icra takibi başlatılacaktır. Bu aşamada banka hesapları, taşınır taşınmaz mallarınız ve evinize icra marifeti ile haciz işlemi yapılabilir. Lütfen en kısa sürede bizimle 08.30- 17.30 mesai saatleri içerisinde iletişime geçmeniz rica olunur.’’ şeklinde karşı tarafa korku ve endişe verici bir açıklama bulunmaktadır.

İlaveten tüketiciler tarafından ödeme yapmadan önce borcu gösteren geçerli bir evrak talep edildiğinde ise bunun ancak hesaba ödeme yapıldıktan sonra mümkün olduğu söylenerek kişinin ödeme yapmaktan başka bir çaresi olmadığı düşüncesinin yaratılmaya çalışıldığı görülmektedir.

Bu kısa mesaj içeriği ve açıklamayla karşı karşıya kalan ve endişe yaşayan bazı kullanıcılar icradan haber geldi diye düşünüp dolandırıcıların ağına düşerek istedikleri meblağı hesaplarına göndermekte ve böylece dolandırıcıların çok kolay bir şekilde kazanç elde etmelerini sağlamaktadırlar.

Halbuki, olduğu iddia edilen bir borç resmi olarak icraya intikal etmediği müddetçe tüketiciler için herhangi bir risk ve endişe nedeni ortada bulunmamaktadır. 

Tüketicilerin bu iddianın doğruluğunu öğrenmek için E-Devlet üzerinden haklarında icra dosyası açılıp açılmadığını öğrenmeleri son derece kolaydır. Ayrıca resmi olarak icraya yansıyan bir borç için karşı tarafın 7 gün içinde itiraz hakkı bulunmaktadır. İstenirse, arama yapan veya mesaj atan numara için savcılığa suç duyurusunda dahi bulunulabilir.

Adı geçen hukuk büroları için açılan internet siteleri incelendiğinde ise çok amatör ve bir çok eksikleri olan bölümlerin bulunduğu dikkati çekiyor. Vatandaşları böyle bir borca inandırmak için açıldığını düşündüğümüz bu sitelerin eksiklikleri dolandırıcılık amacı taşıdığının bir diğer işaretidir.

Bu kötü niyetli kişilerin, bu şekilde günde 100 kişiyi arayıp 10 kişinin aklını çeldiğini düşünerek hesap yaparsak 10x97 TL = 970 TL gibi bir meblağa tekabül etmektedir. Günde 1000 TL tutarında bir kazanç.

Kargo bedeli adı altında hukuk bürosu dolandırıcılığı her geçen gün farklı isimlerde karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Buna benzer arama ya da kısa mesaj aldığınızda dolandırılmak üzere olduğunuzu unutmayın.

Konu hakkında yapılan CİMER başvurusuna Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından verilen yanıt böyle bir durumla karşılaşılması halinde bizlere yapmamız gerekenler hakkında ışık tutuyor. 

 
 

Söz konusu CİMER cevap yazısında, ‘’Eğer tarafınızca bu şekilde bir mesafeli sözleşme kurulmamış ve buna rağmen tarafınıza mesafeli sözleşme kurulmuş gibi yükümlülük altına girdiğinize dair ve aleyhinizde cebri icra yoluna gidileceği şeklinde ileti/bildirim gelmekte ise, tarafınızca herhangi bir ödeme yapılmaması gerektiği ve söz konusu olayın Türk Ceza Kanunu kapsamında dolandırıcılık suçunu teşkil edebileceği değerlendirilmekte ve bu durumda ilgili Savcılığa başvurulması gerekmektedir.'' denilmektedir.

Güncel Gelişme (11.12.2021): Bizlere özelden mesaj ileten veya yorum paylaşan bazı tüketiciler, icra tebligatı aldıklarını belirtmektedir. Bu nedenle mesaj alan her kişinin E-Devlet üzerinden icra dosyası sorgulama yapmasını kesinlikle tavsiye ediyoruz. Böylece icraya itiraz için gerekli olan 7 günlük sürenin aşılmaması da sağlanmış olacaktır.

Ek Bilgi*: İlamsız icra, alacaklının ilâm ya da ilâm niteliğinde bir belgeye bağlı olmayan para veya teminat alacağı için başvurabileceği takip yoludur. Beraberinde eğer alacaklı, borcun varlığına dair bir ilam bulunduruyorsa ilamsız takipte bulunduğu takdirde hakkın kötüye kullanılması sonucuna varılacaktır. Yani alacaklının elinde borcu kanıtlayan belge olduğu halde bunu sunmadan direk ilamsız icraya başlaması onu haksız duruma sokacaktır.

İlamsız icra takibinde borçlu ödeme emrinin kendisine tebliğ edilmesinden itibaren 7 gün içinde icra dairesine icra itiraz dilekçesi ile itirazda bulunmalıdır. Borcun bir mahkeme kararına dayanmadığı ilamsız icra takibine borçlunun icra itiraz dilekçesi ile itiraz etmemesi halinde takip kesinleşir.

Borçlu kişi, bu itirazı hazırlanan bir dilekçe ile icra dairesine yapmalıdır. Daha sonra dilekçe ile yapılan bu itiraz icra dairesi tarafından derhal icra tutanağına geçirilir. İtiraz tarihinin esas alındığı tarih tutanağa geçirilen tarihtir. Tutanağa geçirilme tarihi 7 günlük süre içinde olması gerekir. Sadece dilekçenin 7 günlük süre içinde verilmesi süresinde yapılmış bir itiraz olarak geçerli olmaz. İtiraz tutanağa başarılı bir şekilde geçirildikten sonra borçlu tarafa itiraz ettiğine dair itiraz belgesi teslim edilir.

Borçlu İcra İflas Kanununda sıralanan çeşitli nedenlere dayanarak icra takibine itiraz edebilme hakkına sahiptir. Yazımızda geçen ’’hukuk bürosu dolandırıcılığı’’ konusu bu sebeplerden biri ile doğrudan paralellik taşımaktadır. Söz konusu neden:

-Borçlu, borcunun hiç doğmadığını iddia edebilir. Bu durum için hayatın akışında meydana gelen örnekler arasında mesela alacaklı kişinin dayandığı borç senedinin sahte olması gelmektedir. Bu durum günümüzde hukuk bürosu olayı ile sıkça gerçekleşmektedir. Bu gibi durumun cereyan ettiği olayda itiraz sebebi açık ve nettir. Bu sebebi dilekçede belirterek borçlu taraf icra takibini durdurur.

Borçlunun yukarıda saydığımız nedene dayanarak 7 gün içinde yaptığı itiraz ile icra takibi kendiliğinden durur. Ödeme emrine itiraz, alacaklının alacağının mevcut olup olmadığı araştırılmadan hazırlanıp gönderilen ödeme emrine karşı borçlu tarafa bir savunma hakkının tanınmış olması durumudur. İtirazdan sonra borçlu tarafın itirazında haklı olup olmaması durumu icra dairesi tarafından araştırılmaz.

Alacaklının bu durumda yapacağı 2 türdür. Bunlar; İtirazın Kaldırılması ve İtirazı İptali Davasıdır. 

Eğer başınızdan böyle bir olay geçiyorsa, yaşadığınız süreci ve attığınız adımları yorum olarak belirtebilir ve gelen kısa mesajları (sms) yorumlarda paylaşarak benzer durumda olan diğer tüketicilere ışık tutarak uyarabilirsiniz.

*Kaynak: Daha Fazlası İçin Sayfaya Gidebilirsiniz

Yorum Gönder

114 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.
  1. Sayin HÜLYA AGUS dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353170 www.yayalarhukuk.com B028 bana böyle bir mesaj geldi aradım ve yillar önceden siparis ettigim bir ayakkabı istedigim ayakkabbi gelmedigi icin kargodan almadım ve simdi bana böyle bir mesaj geliyor dikkatte almalımıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yaşadığınız durumu çok sayıda kişi yaşıyor. Bu tesadüf değil. Eğer avukatlık bürosu bir borç var diyorsa bunu ispat etmekle yükümlüdür. Üstelik bu borcu sizden tahsil etmekte kararlı ise yapacağı şey borç için sizi icraya vermek ve bu bedeli sizden zorla alabilmek.
      Kaldı ki sizinle irtibata geçen kişi sicile sahip ‘’gerçek’’ bir avukat ise, izlemesi gereken kanuni yolun da bu olacağını gayet iyi biliyordur. Bu nedenle hakkınızda icra takibi açılmadan bu bedeli sakın ödemeyin. İcra takibi açıldığında ise 7 gün içinde itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.
      E-devlet üzerinden icra dosyası sorgulama yaparak süreci takip edebilirsiniz. Şahsi kanaatimiz iddia edilen borç için icra dosyası açılmayacağı yönündedir.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Üstünde 15 günden fazla süre geçmiş sormak istedim acaba herhangi bir tebligat geldi mi veya icra davası açıldı mı adiniza

      Sil
    3. Sayin AYSE YILGIN dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 Sayin AYSE YILGIN dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 bana da böyle birsey geldi sizce dogrumu

      Sil
    4. Sayin AYSE YILGIN dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 Sayin AYSE YILGIN dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 bana da böyle birsey geldi sizce dogrumu

      Sil
    5. Merhaba aynı mesaj bana da geldi yayalar Hukuk Bürosu diye biryer yok adresi araştırdığınızda bina çıkıyor binanın altında yurtiçi kargo üst tarafı ise satılık ofis dolandırıcılık bu itibar etmeyin

      Sil
    6. Malesef aynı dolandırıcılığın kurbanı oldum bugün 2020 senesinde bir kozmetik ürün alıp iki kez bahane sunmadan göndermişim ve sigorta vs hukuk bürosu ödemiş 130 tl icra başlatılmış ama korkup ödedim oysa özel avukatım var sorabilirdim dolandırıldım

      Sil
  2. merhabalar bana da "dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir." şeklinde mesaj geldi ama ben 18 yaşından küçüğüm bu durumda bir şey yapmam gerekir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      18 yaşından küçük olduğunuz için olası adli süreçlerinizden (icra takibi, mahkeme vb.) veliniz sorumludur. Yapılması gereken hakkınızda icra takibi başlatıldığında 7 günlük itiraz süresini kullanmanızdır. Gelen mesaja göre şu an borcunuz özel bir avukatlık bürosuna verilmiş. Yasal icra takibi başlamamıştır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Bana da Yayalar hukuk firmasından mesaj geldi bugün aradım 120.tl ödememi istiyorlar ne yapmam lazım icra falan gelir mi ben çalışıyoruçalışıyorum maaşima haciz getirebilirlermi

      Sil
    3. E-devlet üzerinden düzenli kontrol yapın. İcra takibi görmedikçe herhangi bir ödeme yapmayın ve endişeye kapılmayın.

      Sil
  3. itiraz etmeyip, parayı ödemezsek ne olur? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borç icra takibine düştükten sonra itiraz edilmeyip ödeme yapılmaz ise söz konusu borç için gecikme zammı/faizi işler. Ve borç fazlası ile sizden kanuni zorla (haciz) tahsil edilir.

      Sil
  4. Sipariş ettiğimiz ürünü 15 gün içerisinde elimize ulaşmadan bir neden belirtmeksizin iade etmemizden dolayı icra takibi başlatmışlar. İade ederken bir neden belirtmek zorunda mıyız? Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siparişin iadesi için herhangi bir neden bildirmek gerekmemektedir.

      Sil
  5. Merhaba
    bana da "dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir." şeklinde mesaj geldi. birkaç yıl önce instagram üzerinden instax fotoğraf makinası aldığımı zannederek kapıda ödeme seçeneğiyle bir alışveriş yaptım. ancak kargo geldiğinde çok hafif olduğu için dolandırıldığımı düşünerek kapıdan geri gönderdim. bu mesaj o olaydan dolayı mı geldi yoksa sadece dolandırıcılardan mı geldi bilmiyorum ancak çok endişeliyim. sizce bu durumda beni icraya vermeleri onların hakkı mı, ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Endişe etmenizi gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Hakkınızda icra takibi açılıp açılmadığını E-Devlet üzerinden "icra dosyası sorgulama" bölümünden düzenli aralıklarla kontrol edin. Kanaatimiz bu gibi mesajların icraya verilmeyeceği yönündedir. Bu mesajları atanların "Ne koparsak kardır" yaklaşımını taşıdıklarını düşünüyoruz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  6. Sayin S.ç - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B028
    Bana 27 Eylül de bu şekilde msj geldi görüştük 96 tl ödemenizi istedi ve ödemediğiniz taktirde 2 bin 3 bin TL size dosya masrafıyla birlikte borç çıkacaktır en sagliklisi 96 tl borcunuzu odemenizdir dedi tamam dedim sonra internetten araştırdım bu tarz msj aynı zamanlar da ve 2019 senesine borç gostermis bu tesadüf olamazdı.. tekrar arayıp görüştük söylediklerimize sadece not alıyorum not alıyorum dedi ve kapattı. Hiçbir şekilde odeme yapmiycam bisey olacağını da sanmıyorum sadece insanları korkutarak ne alırsam kardır diye yapıyorlar sahtekarlar!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba aynı mesaj banada geldi 3 gün önce ama kardeşimin isim soy isim ile bugün gorustugumde avukatın şahsi IBAN numarasını attılar bana 96 TL ödemeniz gerekiyor dediler sizi araştırdım bir tutarsızlık var sizinle ilgili birçok şikayet var dediğimde onlar yapılan şikayetlerde birşey bulamamış siz mi bulacaksınız dediler bana sizin dosyanızı icraya gönderiyorum dedi bayan banada bende nereye gonderiyorsanız gönderin dedim

      Sil
  7. Bana da yayalar hukuk bürosundan gelen msj da 2019 yılından kargo borcu için 96 tl borcun var icra başlayacaktır dediler kargo takip numarası verdiler ancak kargo firmasını aradığımda ürün 2 günde geri iade edildiğini söylediler yasal olarak da 1 hafta içinde iade olan kargolarda bedel istenenez dedi kargo firması aras kargo ve şu an e devlete baktığımda icra falan da yok

    YanıtlaSil
  8. Dün Barca Cozmik Pazarlama olan bir kurumdan tarafıma ''sayın a**** t**** dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir. Y*** Hukuk bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B028'' diye bir mesaj geldi.
    Telefon numarasını aradığımda telefonu hukuk ofisinde yardımcı olarak çalıştığını söyleyen bir bayan açtı ve olayla ilgili 18.02.2021 tarihinde sosyal medya üzerinden bir alışveriş yaptığımı, yaptığım alışverişe istinaden kargonun adresime geldiğini ve teslim edilmediği için geri gönderildiğini söyledi.
    Bedel olarak da 96 TL'yi verecekleri IBAN 'a atmamı aksi halde konunun icralık olacağını ve dosya masraflarımın da tarafımdan ödeneceği bana bildirildi. Böyle bir şirketten alışveriş asla yapmadım. Dolandırıcılık olduğu apaçık. Herkes dikkatli ve uyanık olsun!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb bugün aynı şey benim başıma geldi yayalar hukuktan aradılar 96 TL borcum olduğunu söylediler icra takibi başlatacaklarını VS şeyler sonuç olarak siz ne yaptınız bilgi verebilirmisiniz tedirginim bu konuda

      Sil
  9. Mesaj anneme gelmiş, dolandırıcı olduklarını ilk saniye anladım. Yinede bir şans veriyim dedim sitelerine girdim, fazla amatörce yapılmış adres sahte, hazır bir template kullanılmış, ssl yok en komiğide site çalıntı :D rastgele öğeyi incele yaptığım zaman httrack ile sitenin kopyalanmış olduğunu fark ettim. Gerçek bir avukatın sitesi çalıntı olurmu arkadaşlar? yayalar demiş öyle bir şirket kurum falan yok. Dolandırıcı salağın tekidir itibar etmeyiniz. Belli ki amatör birisi

    YanıtlaSil
  10. Global Satış adı altında 'dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir ' şeklinde Yayalar Hukuk Bürosundan tarafıma gelen mesaj üzerine söz konusu firmayı aradığımda, geçmiş bir yılda İnternet üzerinden vermiş olduğum Ve kapıda ödeme aşamasında ağırlığından kaynaklı içinde nevresim olmadığını düşündüğüm kargoyu teslim almadım Hatta kargo görevlisine kargo paketini açmak istediğimi söyledim ama prosedüre uygun olmadığı için açamadım ve hiçbir şekilde de teslim almadım. Kargo Görevlisi bu tür dolandırıcılıkların çok olduğu konusunda beni uyardı. Bugün mesaj geldiğinde yayalar hukuk bürosuna aradığımda karşıdaki bayanın üslupsuzca konuşması da cabası. Yayalar Hukuk bürosu da 93 TL ödemem gerektiğini aksi takdirde icraya gidileceğini söylüyor. Anlayacağınız tam bir dolandırıcılık çetesi.

    YanıtlaSil
  11. Sayin ****** - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018
    5gun önce böyle bir mesaj geldi bende aramadım çünkü şimdiye kadar sipariş veripte almadığım kargo olmadı bu gün tekrar geldi böyle bir mesaj aradığımda bir bayan çıktı isim soy isim ve sayre 2019 yılının temmuz ayında zayıflama çayı aldığımı ve MNG kargo ile geldiğini kargoyu almadığımızı söylediler. Kargo gidiş dönüş iş günü aksatma bla bla bla kadın söyledi yani dedim 96 TL yatırmanız gerekiyor dedi tamam dedim Adliyeye gideyim yaptırayım dedim yada uzlaşma birimleri var oraya mı yaptıracağım dedim yok dediler şahsi IBAN gönderdiler IS BANKASI
    IBAN:TR74 0006 4000 0011 0062 7828 97
    Alici Adi: Yusuf muzaffer yayalar
    Idari takip tazmin bedeli olarak 96 TL odeyiniz.
    Aciklama:Idari takip tazmin bedeli
    YAYALAR HUKUK OFIS B043
    Bu ibana havale veya EFT yapabilirsiniz dediler. 2 saat sonra tekrar bir numara aradı beni yaptırdınız mı diye sordu hayır yaptırmadım yatırmayı düşünmüyorum biraz araştırma yaptım ve sizin dolandırıcı olduğunuz kanısına vardım dedim sizinle ilgili bir çok şikayet var diyince kadının bana verdiği cevap dolandırıcı olduklarının ispatıdır "onlar yaptıkları şikayetlerle bir sonuç alabilmişler mı siz alacaksınız " dedi dosyanızı işleme koyuyorum 980 TL ödeyeceksiniz dedi git ne yapıyorsan yap dedim bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki sonradan gerçekten 980 tl ödedinizmi icraya?

      Sil
    2. Aynı şeyleri bgün bende yaşadım bir sonuç alabildinizmi

      Sil
  12. Yukarıda yazılan yazıların tamamı benim de başımdan geçti en kısa sürede savcılığa suç duyurusunda bulunacağım memlekette insanları dolandırmak o kadar kolay mı yayalar hukuk diye bir yer varsa kestikleri cezayı da razıyım eğer hukukukun ismini kullanıp da dolandırıcılık yapıyorlarsa bu da hukukçuların görevi onlar da görevlerini yapar inşallah.

    YanıtlaSil
  13. Banada bu gün geldi Sayin MÜSLÜM EROGLU dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 bende 2 yıl önce bir forma siparişi vermiştim sonra iptal ettim şimdi aradım kargo bedeli falan fistan 96 TL gönderin icrayi durduralım diyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Size gelen mesajda herkese gelen mesajla aynı içeriğe sahip. Eğer gerçekten böyle bir borcunuz var ise bunu belgeleriyle ispat etmelerini isteyin. Aksi halde ödeme yapmayın. İcraya vermek ifadesi bir korkutma taktiğidir. E-devlet üzerinden düzenli olarak icra dava dosyası sorgulama yapın. Hakkınızda icra takibi açılacağını düşünmüyoruz.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  14. Bı kaç gün önce global satis üzerinden yayalar hukuk burosundan bana da mesaj geldi.telefonumun spam bölümüne düştüğü için açıkçası onemsemedim.bugun aradılar internetten aldığım nevresimi mazeretsiz almadigim için firmanın hakkımda icra talebi olduğunu .93 TL odedigim taktirde işleme girmeyecegi söylendi.bana nevresimin yollandigu günler şehir dışındaydim zaten alamayacaktım.tesaduftur ki o zaman internet üzerinde yorumlarda dolandırıcı olabilecekleri hakkında yorumlar görmüştüm.kendimce iyiki almamışım kargoyu diye düşündüm.bugun beni aradıklarında alışverişi hatırlamakta hayli zorlandım.cunku 2018 yılından bahsediliyordu.benimle konuşan kısi saat 15.00 kadar ödeme yapmamı söyledi.ben yapmayacağım.surekli e devlette takipte olacağım.cimere şikayette bulundum.surecin takibindeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durum bugün benimde başıma geldi instagramdan bi siteden terlik aldım ama evde olmadığım için geri iade şeklinde değerlendirilmesini istedim kargoyu ve iade oldu. Bu olay 2020 de oluyor ve beni suan arıyorlar size dedikleri gibi bana da 93 TL ibana atabilirsiniz diyorlar. Nereye şikayet edilecekse edeceğim. Kargoyu geldiği gün iade ettim ve mazeret vermemişim bunun için o gün tutanak tutmam gerekiyormuş da bilmem ne. Yani açıp sövmemek için kendimi zor tutuyorum.��

      Sil
  15. IS BANKASI
    IBAN:TR74 0006 4000 0011 0062 7828 97
    Alici Adi: Yusuf muzaffer yayalar
    Idari takip tazmin bedeli olarak 94 TL odeyiniz.
    Aciklama:Idari takip tazmin bedeli
    YAYALAR HUKUK OFIS B043

    YanıtlaSil
  16. IS BANKASI
    IBAN:TR74 0006 4000 0011 0062 7828 97
    Alici Adi: Yusuf muzaffer yayalar
    Idari takip tazmin bedeli olarak 94 TL odeyiniz.
    Aciklama:Idari takip tazmin bedeli
    YAYALAR HUKUK OFIS B043

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar banada öyle bir mesaj geldi hemen polisi aradım polis sakın itibar etmeyin gelen mesajı engelleyin dedi ve polis memuru numarayı verin dedi bende memura verdim

      Sil
  17. Aynısı benimde başıma geldi 1 yıl önce aradılar icra takibi başlatılacaktır dediler ödeme yapmadım yalan söylüyorsunuz dedim telefonu kapattım e devlet üzerinde de kontrol yaptım ama öyle bişey yoktu bugün yine mesaj geldi aynı yukarda atılanlar gibi e devlet üzerinde yine kontrol ettim ama öyle bişey yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de dün aradılar benim 2018 yilindan bir alışveriş yapmışım kargoyu açtığımda bu benim istediğim urun değil diyerek teslim almadim imza da atmadım sizi bir yıl öncesinden tehdit etmişler herhangi bir sonuç çıktımı icra vs. varmı ben dün avukata danıştım bir şey çıkmaz dedi

      Sil
  18. Bana da bugün aynı şekilde Global satış diye bir yerden "Sayin ... - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Darinc Hukuk Bürosu 02326089510 http://avmuctebadarinc.com B018" şeklinde mesaj aldım ayakkabı aldığımı iddia ediyorlar ama öyle bir gerçekleşmedi. Gerçekten de almadığım bir şey üzerinden icra başlatabilirler mi? Endişelendim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      İcra takibi çeşitlerinden biri de ilamsız icra takibidir. Bu takip çeşidinde ortada borcu göstermeyen bir evrak olmadan da icra takibi başlatılabilir.
      Ancak çoğunluğun başına gelen bu olayda, icra takibi başlayacağını düşünmüyoruz.
      E-Devlet üzerinden düzenli aralıklarla icra dava dosyası sorgulama yapabilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Banada aynası geldi ne yapmam gerekir

      Sil
  19. İnternet ortamında zaten kaydın bulunan resmî kurumlara ait siteler dışında hiçbir yere kişisel bilgilerini verme. Verdiğin bilgilerin artık orta malıdır. Bilgi en kıymetli maldır. Pazarlanır. Gün gelir, senin bilgilerinle sahte fatura kesilir; gün gelir şirket kurulup batırılır; gün gelir ne olduğunu bilmediğin yerden icra takibi başlatılır;  yükü sana kalır. İcra müdürlükleri karşılıklı imza bulunan senet ya da sözleşme olmadan açılan icra takiplerinden sorumlu olmalıdır.

    YanıtlaSil
  20. 1. Mersis kaydı olmayan sosyal medya linklerinden alışveriş yapma. Oralara bilgilerini verme. HER ŞEY BURADA BAŞLIYOR. Hatta merakınızı gidermek ve eğlenmek için arayıp şöyle  diyebilirsiniz: "Ticaret Bakanlığından sorgulamak istiyorum. Vergi, sicil ve mersis numaranızı verir misiniz? Güvenilir bulursam sizi ben ararım." Seyreyleyin şenliği. Verirler mi? Olabilir. Fakat yine de bilgilerinizi vermeyin. Çünkü size o resmî kayıtları kullanarak ürün göndermezler.

    2. İcralık olmayla ilgili herhangi bir mesaj  gelince CİMER gibi yerlere şikayet etme. Bu tür şikayetler resmî elden bilgilerini karşı tarafa vermektir. Bu sefer onlar daha da hırçınlaşır ve gerçekten seninle uğraşır. Onlar, bir kişi değil, bir ekip.  Sen kendini kahraman, şövalye, Battal Gazi zannedersin. Kırk farklı yerden kırk yıl boyunca seninle uğraşırlar. Moral bozukluğu ve dikkat dağınıklığıyla aileni, iş çevreni de kendinden uzaklaştırırsın.

    İnternetin olmadığı, yufkaya sarılı bir yumurtanın karnımı doyurduğu, bir tabak un helvasını iştahla yediğim, çamurda  çelik çomak oynadığım, akşam olunca başımı yastığa koyar koymaz uyuduğum günleri çok özledim. Yine öyle olmak için neleri vermezdim?

    YanıtlaSil
  21. Cimer, Tüketici Hakları Heyeti gibi yerlere şikayet ne zaman söz konusu olabilir? Gerçekten icra takibi başlatırlarsa olur. Çünkü buralar için elinizde belge olmalı. Bir fatura belgedir. Kargo takip formu belgedir. İcra ödeme emri de bir belgedir. Dayanaksız, belgesiz oraları meşgul etmemek lazım. Üç mesaj, dört mesaj... Mesaj göndermeye devam ederlerse bu durum rahatsız etmeye girer. İşte o zaman BTK'ye şikayet edebilirsiniz. Fakat onlar kanunları sizden daha iyi bilir. Yaş tahtaya kolay kolay basmazlar.

    YanıtlaSil
  22. İcra müdürlükleri karşılıklı imza içeren senet ya da sözleşme yoksa ve bu sözleşme ve senetlerin hangi adreste imza edildikleri ispatlı değilse icra takibi başlatmasın. Başka türlü dolandırıcılıkların önüne geçilemez.


    Tavsiyem şu: Kimse kimseye sözleşme imzalamadan bir lira bile borç vermesin.

    YanıtlaSil
  23. Sayin EMIN .... - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Darinc Hukuk Bürosu 02326089510 http://avmuctebadarinc.com B018 banada böyle msj geldi

    YanıtlaSil
  24. Merhaba bankada bügün global satış adı altında Sayin IBRAHIM INEKCI - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353170 www.yayalarhukuk.com B018diye bir SMS geldi numarayı aramadım henüz mesai saatleri dişinda diye düşmüyor ben 2018 de soy isim degişikligi yapmıştım şu an çok tedirgin oldum böyle bir hukuk bürosu varmı ardımda bu tarz cevaplar alırsam polise ve savcılığa gitmem gerekirmi yardımcı oşabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Dolandırıcılık girişimi olarak değerlendirilmektedir. Dilerseniz gelen mesajı dikkate almayabilir dilerseniz savcılık üzerinden şikayette bulunabilirsiniz. Ayrıca e devlet üzerinden icra dosyası sorgulama yaparak herhangi bir icra takibi açılmış mı diye bakabilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  25. Böyle sevebsizce insanları sömürmeye çalışan insanların Allah belasını versin

    YanıtlaSil
  26. Sayin CEMIL AYDIN - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Darinc Hukuk Bürosu 02326089510 http://avmuctebadarinc.com B018


    TEB BANKASI
    IBAN:TR980003200000000091493504
    Alici Adi:MUCTEBA DARINC
    Idari takip tazmin bedeli olarak odeyiniz.
    Aciklama:(Telefon numaraniz) zarar tazmin bedeli
    DARINC HUKUK OFISI B028

    Kargo şirketini aradım Cemil bey böyle şeylere kanmayın dolandırıcı olabilirler dedi. Sizler ürünü almadan hiç bir şekilde hak iddia edemezler dedi

    YanıtlaSil
  27. Bugün eşimede yukarıdakilerin aynısı mesaj gelmiş eve geldiğimde endişe ve korkuyla gösterdi öyle bir alışverişi olmadığını söyledi önce ilgili yeri internet üzerinden araştırdım mesele anlaşıldı
    Sonra verilen numarayı aradım konu aynı ama dayanamadım hakettikleri gibi ağır küfürler ettim inlaallah bu yüzden başım ağrımaz

    YanıtlaSil
  28. Şimdi eşime msj geldi
    Global satış
    Yayalar hukuk bürosu
    Tel no 02129353136
    1 yıl önce sipariş verip korgo siperisim olan ürünün sığmayacak kadar küçük olan ürünün hiç almadan iade yapıldı bundan ötürü icralık olmuşum🤣 bu dolandırıcılık bitmeyecek mi bu dünyada aldanmayın bunlara lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banada öyle dediler almamışım kitap siparişimi 10 yıl beni dava etme hakları varmış etmişler. İki yıl önce vermişim siparişimi.iade talebi olmadan hiç kargoyu almayıp yolladigimdan olmuş bu durum.hangi firmadan almışım söyleyin diyorum yok gizlilik varmış. Yani dolandırıcı da olsalar beni icralık edip gerçek icra dosyası baslatabilirlermi.itibar etmedim ama ne bilim

      Sil
  29. Bu gün bana da
    Sayin ONUR YILDIZ - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353170 www.yayalarhukuk.com B018
    AKBANK BANK
    IBAN:TR09 0004 6002 9588 8000 1604 10
    Alici Adi: YUSUF MUZAFFER YAYALAR
    Idari takip tazmin bedeli olarak 120 TL odeyiniz.
    Aciklama:Idari takip tazmin bedeli
    YAYALAR HUKUK OFISI B043
    Gibi iki mesaj geldi birincisi geldikten sonra aradım saat 4 e kadar yatirmalisiniz yoksa icra başlatılacak dedi isterseniz 10-15 gün içerisinde e devletten icra dosyası açilip açılmadığını görebilirsiniz dedi tamam deyip kapattım parayi da yatirmadim. Bekleyip göreceğiz öyle bir şey olursa adliyeye gidip itirazda bulunacağım 1 hafta süresi varmış itiraz için

    YanıtlaSil
  30. Merhaba, benim de başıma bugün geldi. Ekim ayından beri mesaj atmışlar be n ilk defa gördüm. Reklam olduğunu düşündüğüm için dikkate almamıştım. İlk önce böyle bir hukuk bürosu varmı diye internetten sayfasına baktım evet bir web sayfası var. Yayalar Hukuk Bürosu. Aradığımda 2019 ağustos ayında bir alışveriş yaptığım kapıda teslim almadığım bu nedenle takip başlatıldığı bildirildi. Hatırladım bir çatal bıçak seti siparişi vermiştim. Evde olmadığım için almamıştım. Verdiğim sipariş KARACA'ya aitti. Web sitesi de bu şekilde düzenlenmişti. krc gibi... Karaca'yı aramıştım. Aman dikkat edin bizimle alakaları yok denilmişti. Zaten evde olmadığım için kargo gitmişti. Yayalar Hukuk bürosundan borcuma dair bir belge istedim ve avukatımla inceleyeceğim dedim. Ödeme yaparsanız dekont gönderiyoruz dedi. Sanki dekontu ben göremiyorum :) Hakkımda da icra takibi başlatılmamış bu nedenle dikkate almıyorum. Lütfen dikkat edin...

    YanıtlaSil
  31. 03-12-2021 tarihinde cep nosu ile ptt merkez postaneden aradığını söyleyen bir bayan 15gün önce adıma falanca uzlaştırma bürosundan tebligat olduğunu söyledi adreste olmadığım için tebligat bana ulaştıramamışlar üzerinde avukat gizem tanrıverdi nin cep numarası var not edin arayın dosyanızın içeriğini öğrenin dedi aldım numarayı aradım avukat olduğunu söyleyen bayan çıktı 2016 yılı mayıs ayında bir pazar günü sipariş vermişim ve gelen siparişi almamışım bunun için 16bin TL borç çıkıyor eğer siz 4000tl yatırırsanız biz bunun içinden 150tl firma ya ödeyeceğiz ve kalan 3850 TL yi size iade edeceğiz iban vereyim atın :) yoksa icra ile 16bin ödersiniz bende öyle bir sipariş vermedim gerekeni yap dedim. Ozaman uzlaşma dosyanızı kapatıyorum icraya yolluyorum diye tehdit etti kapattım bu kunuda bilgi vermenizi rica ederim aradan 5 yıl geçmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kafanıza takmayın üçkağıtçı bunlar benide aradılar hiç bişi olmadı olmazsa öyle değil prosedürü bu işlerin dolandırıcılık bitmeyecek mi arkadaş. Takma kafana bişi olmaz.

      Sil
    2. Merhaba,

      Anlattıklarınıza bakınca baştan aşağı dolandırıcılık seziliyor. Belirttiğiniz tutarlar, talepler çok şaibeli. Sakın ödeme yapmayın. Böyle girişimlere karşı her zaman dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  32. Merhaba
    2019 yılında internetten sipariş verdim forma siparişi lakin kargoyu elledigimden forma olmadıgını anladım açmadan geri iadesini istedim ve almadım bunun akabinde bana icra açtıklarını söylediler 990 tl ödeme olcagını söylediler tam bi dolandırıcılık böyle bişey olamaz. Hem yolladıları ürün forma degil hemde almadığım için ödeme istiyolar

    YanıtlaSil
  33. Sayin YUSUF ERSIN 905323348032 , dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018

    YanıtlaSil
  34. Benide aradılar ... oralı bile olmadım ama bugün msj geldi tlf ma yayalar hukuk tan .. icra diye .. e -devletime baktım evet icra takipte dosya görünüyo itiraz etmeyi düşünüyorum 7 gün içersinde ... cimerede yazdım ... hala anlamış değilim Allahın cezaları nerden ne çıkarıcaklarını bilmiyolar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söz konusu icra takibi dosyasının detaylarına bakabildiniz mi? Firma ya da kişi adı belli mi? Şu ana kadar bizimle paylaşılan bildirimlerde icra takibi açıldığına rastlamadık.

      Sil
    2. Bu arakadas da onların adamı anlaşılan

      Sil
  35. Bugün aynı msj dan banada geldi

    YanıtlaSil
  36. Aynı şeyleri yazıp zaman kaybı yaratmak istemem banada bu mesajdan 10.11.2021 tarihinde geldi, sözde hukuk bürosundan arandım , karşılıklı atıştık kapattık, dün İstanbul 2.icradan tebligat gelmiş,kapıma bırakmışlar, E Devlette icra takibi görünmüyor, ama tebligat gelmiş, muhtarlığa bırakılmış.

    YanıtlaSil
  37. Mrb ben gecen sene bir siparis verdim siparisim gelende ben evde yoktum kargo bedeli siz odeyeceginz dediler bir arama geldi hayir dedim seni mahkemeye veririz diye canim sikildi ogun geri aradilar simdi bana bir msj geldi icraa hukuk bisyler yazili

    YanıtlaSil
  38. Merhaba bana da oyle bi mesaj geldi bende numaryi aradm ve bana 2018 de bi kahve makinasi sipars ettim almamssnz dediler o yuzden dava acilms adiniza 120 tl odersenz yrdmci olurm egr bugün ytrmazsanz dava devm ederse 800 tl dn baslr dediler bende bi belge vrmi dedim bna kargoyla bglntili takip numarsi verdiler sizce olablr mi byle birsey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bu olayların dolandırıcılık niteliği taşıdığını düşünüyoruz. Yapmanız gereken tek şey E-devlet üzerinden icra dava dosyası sorgulama yaparak hakkınızda icra olup olmadığını öğrenmek.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Global satış diye bir yerden bizede aynı tip msj geldi.Dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir. Yayalar hukuk bürosu. Aradım 2018 de ürün almışım lakin evde olmadığım için geri gitmiş firmada ödeme talep etmiş. Bir avukat adına ıban numarası yolladılar. Ben alışveriş yaptığımı hatırlamıyorum böyle. Ödeme de yapmadım hakkımda icra takip dosyası yok şuan açılan. Tutar 120 tl

      Sil
  39. Sayin OGUZ KIZIL dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 bu şekilde mesaj geliyor ve arıyorlar e devlete baktığımda herhangi bir icra olmadığını görüyorum zaten olmasını gerektiren bir alışverişimde olmadı.

    YanıtlaSil
  40. Bugün bana da mesaj geldi yayanlar hukuk tan aradım konuştuk birde tehdit vari konuşuyor ben avukatım bana bagıramassın diye sonra ne yaparım dedim saat verdiler ödeme yapmamışsınız icra işlemine başlatıyoruz diye yeniden mesaj attılar İstanbul bürosunu aradım evet var böyle bir hukuk bürosu dediler bende icraya itiraz edeyim dedim sadece elden dilekçe alıyorlarmış mugladan İstanbula itiraz icinmi gideyim 170 lira için nedenim bilemedim savcılığa şikayette bulunacağım sadece savcılık baroya bildirirse benim şikayetim i işleme alacaklarmış

    YanıtlaSil
  41. Herkese 94 tl bana niye 120 tl hshshshsshhs
    Buroyu aradim verdikleri bilgi kargo takip numarası, bakiyorum ne adim var ne teslim edilmemis bulunamamis kapida iade hic bir bilgi yok 50 tl lik gs orjinal gs formasi satmasi suc degil benim bunlarin dolandiriciklarina uyanip iptal etmem mi suc :) ayrica boyle bir sitede suan yok :) ne iptal yazimi gorebiliyorum hic birsey yok

    YanıtlaSil
  42. İcra dosyam açılmış evime tebligat geldi itiraz da mi bulunmalıyım yoksa ödemelimiyim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      1-İcraya İtirazına ederseniz, firmanın itirazın iptali için icra mahkemesinde dava açması gerekir. Ve bu davada alacağı ispat etmesi gerekir.
      2-Ödeme yapmak isterseniz de yine böyle bir para talebinin karşınıza çıkmayacağının hiç bir garantisi yok maalesef.

      Son karar size ait.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Ne yaptınız yazarmisinjz

      Sil
  43. Aynı msjı bugün bizde aldık. Aradık 2018 de bir sipariş vermişiz ve geri gitmiş o yüzden firma mağdur olmuş ve tam 4 yıl sonra ödeme talep ediyor nedense? Böyle bir sipariş vermedik 120 tl ücret istediler bugün 17:00 a kadar yatarsa dosya kapanacakmış ıban numarası verdiler lakin yatırmadım. E_devletden baktım herhangi bir icra takip yok. Böyle birşey olursa ne yapmalıyız? Allah dolandırıcıları nasıl biliyorsa öyle yapsın gerçekten...

    YanıtlaSil
  44. Sayin dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 banada geldi aradım noyu 2018 de iç çamaşırı sipariş etmişim kargo iade olmuş firmayı mağdur ettiğim için 120 tl ücret istiyor yoksa masraflarla 1000 tl yi geçer ve sicilime işlermiş bende adliye çalışanıyım dedim bekleyin icraya bi çıkıp tekrar arayım sizi dedim baktık herhangi bişey görünmüyordu aradım ilte sizinle Ayşe Hanım görüşmüştü söyliyim sizi arasın dedi arayan soran olmadı bekliyorum bskalım icra sicile işlemez zimnetinize para geçirmediğiniz ve yüz kızartıcı suç işlemediğiniz sürece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banada aynı sizin gibi dediler geri giden kargo parası.ne oldu bi şey ciktimi

      Sil
  45. Benide son günlerde arayıp duruyorlar ve icra işlemi başlayacak diyerek tehdit ediyorlar ben ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Size gelen sms gibi bir sürü kişiye aynı içerikte mesajlar geldi ve gelmeye devam ediyor. Bu kişilerin bir çoğu alışveriş yapmamış kişiler.

      İcra takibinin burada tehdit, korkutma aracı olarak kullanıldığını düşünüyoruz.

      İstedikleri 100 TL yi ödeyince bu isteklerin son bulacağının bir garantisi yok.

      Size Tavsiyemiz E-Devlet üzerinde sık sık kontrol etmek ve icra başladığı anda itiraz hakkınızı kullanmak. Eğer karşı taraf itiraz sonucu konuyu mahkemeye taşırsa artık bu borcu ispatlamalı ve elindeki belgeleri sunmalıdır. Ancak biz buna ihtimal vermiyoruz.

      Son karar size ait.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  46. Aynı şekilde almadığım bir urun için sürekli aranıp icraya vereceğiz diyerek tehdit ediliyorum ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Size gelen sms gibi bir sürü kişiye aynı içerikte mesajlar geldi ve gelmeye devam ediyor. Bu kişilerin bir çoğu alışveriş yapmamış kişiler.

      İcra takibinin burada tehdit, korkutma aracı olarak kullanıldığını düşünüyoruz.

      İstedikleri 100 TL yi ödeyince bu isteklerin son bulacağının bir garantisi yok.

      Size Tavsiyemiz E-Devlet üzerinde sık sık kontrol etmek ve icra başladığı anda itiraz hakkınızı kullanmak. Eğer karşı taraf itiraz sonucu konuyu mahkemeye taşırsa artık bu borcu ispatlamalı ve elindeki belgeleri sunmalıdır. Ancak biz buna ihtimal vermiyoruz.

      Ödeme yapıp yapmamakta son karar size ait.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  47. kardes bana global satistan mesaj geldi deva kremi kazandim diye almassam haciz gelcekmis avukata veemisler beni kremi almadim diye bune Cevap beni aydinlatin

    YanıtlaSil
  48. bana krem sparisi verdiniz almadiniz diye avukata veemisler bu ne beni aydinlatin arkadaslar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Size gelen sms gibi bir çok kişiye aynı içerikte mesajlar geldi ve gelmeye devam ediyor. Üstelik bu kişilerin bir çoğu alışveriş yapmamış kişiler.
      İcra takibi başlatmanın burada tehdit, korkutma aracı olarak kullanıldığını düşünüyoruz.
      İstedikleri parayı ödeyince bu isteklerin son bulacağının bir garantisi yok.
      Size Tavsiyemiz E-Devlet üzerinden icra dosyası sorgulama hizmeti ile sık sık kontrol etmek ve icra başladığı anda itiraz hakkınızı kullanmak. Eğer karşı taraf itiraz sonucu konuyu mahkemeye taşırsa artık bu borcu ispatlamalı ve elindeki belgeleri sunmalıdır. Ancak biz buna ihtimal vermiyoruz.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  49. Merhabalar bana da yayalar Hukuk Bürosu icra takibi başlatılacak 120 TL ödersiniz başlatılmaz dediler. İnternet sitesinden büronun adresini araştırdım adresi bir binayı gösteriyor binanın altında bir kargo firması üst tarafı ise satılık ofis olarak görünüyor.

    YanıtlaSil
  50. Bana da aynı mesaj geldi 2 aydır pesimdeler icra başlatılacak dediler.bekliyorum

    YanıtlaSil
  51. SAYIN Y DOSYANIZ İCRA TAKİBİ BAŞLATILMASI İÇİN HUKUK OFİSİNE DEVREDİLMİŞTİR.AYDINLIKÇI HUKUK BÜROSU :02129800036 B031
    Bana böyle msj geldi ne yapmalıyım
    E-devlet baktığım görünmüyor
    Ne yapmam gerek aydınlıkçı büroda yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,düzenli aralıklarla E-Devlet sistemi üzerinden icra dosyası sorgulama yapmanız yeterlidir icra açılırsa 7 günlük itiraz süresini kaçırmayın.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  52. 543 650 57 11 no hakkında bilgi almak istiyorum yasal takip islemi başlatılmış galiba

    YanıtlaSil
  53. Banada yukarıda ifade edildiği gibi mesajla borçlu olduğum bildirildi.Şaşırdım polise gittim.Ancak bana "tr"uzantısı olmayan internet adreslerinin dolandırıcılıkla ilintili olduğu söylenip dikkate almamamstendi.Bunun üzerine konuyu Cimer e taşıdım.Cimer den yapılan yönlendirme ile bu kez karakola çağrılıp ifade verdim.Bu günde e devlet üzenden yaptığım sorgulamada adıma 11. ay 2021 tarihi itibariyle icra davası açıldığını gördüm.Itiraz süresini geçirmişiz.Şimdi ne olacak.Olmayan bir sanal ticaret iddiası mahkemece kabul edilip ciddi bir strese ve mağduriyete uğradım.Bu süreçte nasıl bir yol takip etmeliyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
      Yaşanan durum ile ilgili yapılması gereken şey, borca itiraz davası (kural olarak asliye hukuk mahkemesi) açarak karşı tarafın mahkeme huzurunda bu iddia edilen borcu belgeleriyle ispat etmelerini sağlamak. Bu ispat sağlanamadığı takdirde firma haksız sayılacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  54. Sayin NURAN YACAN - dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353170 www.yayalarhukuk.com B018 peki bu hukuk bürosu neden hala buna devam ediyor. Nasıl devam edebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakın yapmayın ödeme banada aynı mesaj geliyor yarın savcılığa dilekce vercem kardesilerm ne kadar çok ihbar olursa o kadar yakalanması kolay olur

      Sil
  55. Banada aynısı geldi ben bayana dedim siz soy isminizi verin ben de arastiracam bana dedi ben vermek zorunda değilim dedi

    YanıtlaSil
  56. Sayin ISMIGÜL KEVEK dosyaniz icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilmistir. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353136 www.yayalarhukuk.com B018 lütfen yardımcı olun icra varmıdır E devletten giriyorum dosya vb yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      E devlet üzerinden yapacağınız düzenli sorgulama yeterli olacaktır. Şu an için icranız yok gibi anlaşılıyor. Eğer e devlette icra dosyası görürseniz 7 gün içinde icra dairesine itiraz etmeyi unutmayın.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Sakin Ödeme yapmayın.
      2 yildir bana da gönderip duruyorlar.
      Dolandırıcılar.

      Sil
  57. Tekrar merhaba bir de rica etsem icraya itiraz sonra izlenecek yol nedir bilgilendirir misiniz? Anladığım kadarıyla icraya vermeye vaşlamışlar yavaş yavaş herkesi yolumuzu çizmemiz için ışık tutmuş olursunuz. Bir de okuyan herkesten ricam Cimer’e de yazmanız 3 yıldır yakalanmama sebeplerinin üç beş şikayetle sınırlı kaldığı için olduğunu düşünüyorum. Kredi kartı borcunu bile günü gelmeden kapatan insanım, ismimin icra dosyası içinde geçmesi bile uykularımı kaçırıyor. Bir an önce yakalanmalı ve gerekli cezayı almalılar. Lütfen Uyap üzerinden sorgulamanızı yapın ve olası durum için dilekçenizi hazır tututun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      ''Ek Bilgi'' uyarısı ile yazımıza ilave yapılmıştır. Ayrıca daha fazla detay için kaynak belirtilmiştir. İstifade edebilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Merhaba Uyap üzerinden icra takibi başlatıldığını belirtmiştim. Cimer’e yazdığım şikayet için bana posta ile Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yazısı geldi. Bu ne demek oluyor? Gönderilen tebligatta toplamda 200 kişiye yakın isim bulunuyor şikayette ve karar suç unsuru bulunmadığı üzerine.

      Sil
    3. Merhaba, soruşturma bürosu sizin de belirttiğiniz gibi suç unsuru bulunmadığı için takipsizlik/kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermiş görünüyor.

      Tahminimiz, Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu tarafından şikayet konusu bir alacak (para) konusu olarak değerlendirilmiş ve konunun hukuk mahkemeleri üzerinden ilerlemesi gerektiği mütalaa edilerek adli yönden bir inceleme gerekmediği görüşüne varılmıştır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  58. Merhaba maalesef bu yazınızı okumadan yayalar hukuk tarafından tarafıma yapılan uyarıyı ciddiye alıp talep edilen 120 tl yi ödedim ancak cimere şikayetimi yaptım

    YanıtlaSil
  59. Bu mesaj herkese geliyor ve 3 yıldır buna izin veren devletin hukuk sorumlularına ne demeli. Bu tamamen devletin ayıbı, bir grup dolandırıcının hakkından gelemeyip bunca insanı uğraştırıp meğdur eden devlete çok şey söylemek isterimde... Bu dolandırıcılara pirim veren devlet asıl suçludur. Halkını koruyamayan devlet hukuk ne iş yapar?

    YanıtlaSil
  60. Aynı mesajdan banada geldi ama ben avukatlarıma dava açtırıp haklarında soruşturma başlatacağım çünkü bunlar büyük bir dolandırıcılar firma ürünü zaten geri iyade almak zorunda bu neyin icrası dolandırıcılığın adı şimdi bu olmuş kanmayın inanmayın ellerinden geleni ardlarına koymasınlat herkesin çoluk çocuğunun rızkını yiyorlar ne öğle bir şirket var nede avukatlık bu hukuk bürosunda dolandırıcı sakın inanmayın

    YanıtlaSil
  61. Sayin ELIF YILMAZ , icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilen dosyaniza avukatlik ücreti ve masraflar eklenmemesi icin acilen hukuk ofisi ile irtibata geciniz. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353170 www.yayalarhukuk.com B018

    YanıtlaSil
  62. Sayin DEMET YILDIZ icra takibi baslatilmasi icin hukuk ofisine devredilen dosyaniza avukatlik ücreti ve masraflar eklenmemesi icin acilen hukuk ofisi ile irtibata geciniz. Yayalar Hukuk Bürosu 02129353170 www.yayalarhukuk.com B018
    Şeklinde bir msj geldi.aradım yarım saat içinde ödeme yapmamı söylediler.daha sonra bir belge istedim kaba bir üslupla ne alışverişi yaptığımı bilip bilmediğimi sordular.e devlete baktığımı bir sorun olmadığımı söyleyince o zaman 10 gün içinde orada da görürsünüz dediler.asla soyad vermiyorlar.ilk görüştüğüm kişiyle tekrar görüştürmediler.bende para ödemek istediğimi ancak iletişim kuramadığını söyleyince artık dosyanızı açtık biz söylemiştik şeklinde cevap verdiler.bu arada belirtmiş oldukları ürünü instagramdan almıştım.ancak şehir dışında olduğum için geri iade olmuş.belge istediğimde girin Google a ve dessinkargo.net yazın orada çıkar dediler ama asla o sayfaya asla bağlanmadı.bu arada alışveriş 2020 de yapılmış.2 yıl sonra dönmüşler.gerçekten şaka gibiler.şu an her 10 dk da bir arayıp para ödemek istiyorum lütfen iban verin diye taciz ediyorum.ve bir daha orayı aramamamı söylüyorlar 😁 ama devam

    YanıtlaSil
  63. merhaba benimde henüz tc vatandaşı olmayan yengem ede aynı mesajdan gelmiş hatta kimlik adını bile yanlış yazıp sadece soyadını tutturarak bir üsteki gibi mesaj göndermiş uyanık arkadaşlar şimdi malum yengemde vatandaş değil haliyle korkmuş kadın bende bir avukat gibi arayıp müvekkilimin neyi ödemediğine dair bilgi ve belgeleri iletebilirmisiniz dediğimde telefon yüzme kapandım 3 kez aradım sonra dişli birine geldim muhtemelen oda hukuk okumaya karar verip okuyamayan şarlatan olmaya karar vermiş bir şahıs demek bile mükafat olan biri diyeyim bir şeyler sayıkladı ve bilgi veremeyeceğini söyleyip ödemeseniz icralık olacaksınız deyip kapattı.
    Yengeme arattım sonrada kendi telefonundan faturamı gönderin ödeyeyim de dedim onu da o anda görüntüleyemediklerini elbise aldığını çok cüz'i bir para olduğunu iban gönderin dedik gönderdiler tabi isim var iban var her şey yasal
    biz adliyeye gidip şikayetçi olduk zaten hukuk sürecinden önce firmanın beni arayıp almadınız ama ödeme yapılmak zorundan satış sözleşmemizde şu bu var imzanız var kaydımız var kuydumuz var demesi lazım


    Her neyse bunları geçelim
    peki bu kadar rahatlık nerde geliyor bu kadar şikayet varken devlet dolandırıcılık birimi bunların yerine baskın yapıp tv her yerde yayınlasa bir nebze engel olmaz mı bu avukatlık bürosu kapatılsa yeni açılır onu da biliyoruz ama buna nasıl engel olunamaz ben onu anlamıyorum hukuksal olarak bu kadar açık varsa neden adalet bakanlığı bunun için cidden işini bilen hakkıyla bunu araştıracak açıkları bulacak kişilerle çalışmaz bu tür insanlar senin benim onun alın terini neden haksız yere cebine koysun.
    demem o ki itibar etmeyin emin olun daha fazlasını çıkarabilmek için o davayı acarlar avukat masrafında 1000 2000 yazarlar
    sizden oyle para isteler ve takır takır size fırma ismi verieler fatura nmarası tarihi herşeyi verirlerdi

    YanıtlaSil

Below Post Ad