Enpara Nedir? Ne İşe Yarar? Encard Ne İşe Yarar?

Enpara.com nedir yorumlar
Enpara.com nedir, nasıl çalışır?

Enpara, yeni nesil bankacılık anlayışı ve ''bankadan iyisi'' sloganıyla finansal dünyada boy göstermeye devam eden ve bir yandan da her geçen gün popülaritesini artıran bir oluşum.

Bu oluşuma gösterilen ilgi, Enpara hakkında bazı soruları tüketicilerin gündemine getiriyor. Bu sorulara yanıt bulmadan önce dijital bankacılık terimi üzerinde kısaca durmakta fayda görüyoruz.
 
Çünkü Enpara her şeyden önce bir dijital bankacılık hizmetidir.

Bankalar, paranın güvenli şekilde muhafaza edilmesine, işletilmesine ve insanlar arasında mesafe tanımadan dolaşmasına olanak sağlayan en önemli aktörlerdir.

Gelişen teknoloji ve internetin varlığı bankacılık sektörünü de ciddi şekilde etkisi altına alarak geleneksel bankacılık deyiminin dışına çıkacak şekilde yeni hizmetler ve işlemler hayata geçirilmesine neden olmuştur. 

Belirttiğimiz gibi teknoloji ve internet ikilisinin baskın gücü bankacılık anlayışında değişikliğe yol açarak ''Dijital Bankacılık'' gibi yeni bir kavramla bizleri tanıştırmıştır.

Dijital Bankacılık Nedir?

Akıllı cihazların gündelik hayatımızın tamamına sirayet etmesiyle birlikte bankalar vezneleri üzerinden yaptıkları birçok işlemi bu akıllı cihazlar üzerinden de yapma kararı alarak zaman, maliyet gibi unsurlardan tasarruf sağlama amacına ağırlık vermişlerdir. 

Böylece tüketicilerin müşterileri oldukları banka ile kolay şekilde işlem gerçekleştirmelerinin de önü açılmıştır.

İşte tam da bu noktada diyebiliriz ki, dijital bankacılık yeni nesil bir teknoloji statüsünde şubesiz bankacılık anlayışı sunan sisteme verilen genel bir isimdir.

Dijital Bankacılık ile ilgili özet açıklamamızdan sonra Enpara.com bölümüne geçebiliriz.

Enpara Nedir?

Enpara.com, 2012 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan, Türkiye’nin ilk şubesiz dijital bankasıdır.

Enpara Nasıl Çalışır?

Enpara, tüm hizmetlerini sadece dijital kanallar üzerinden (mobil uygulama, internet vs.) sunan yeni nesil bir bankadır. 

Enpara, sadece dijital kanallar ile işlem yapan yani ‘’şubesiz çalışma’’ fikrini benimsediği için bu durumun sağladığı maliyet avantajını müşterilerine masrafsız ve avantajlı bankacılık hizmeti vermede kullanma prensibi üzerine çalışmaktadır.

Enpara Nedir Ne İşe Yarar?

Dijital bankacılığın önemli aktörlerinden biri olan Enpara.com, her geçen gün daha da değerli hale gelmektedir.

Enpara, geleneksel bir bankanın yaptığı tüm işlemleri gerçekleştirme işlevselliğine sahiptir. Ancak bu banka işlemleri için uzun zaman harcamanıza gerek yoktur. 

En klişe banka işlemleri olan havale, EFT gibi işlemler için ücret ödemeniz istenmez.

Enpara Başvuru Nasıl Yapılır ve Üyelik Nasıl Açılır?

Enpara’da hesap açmak için çok sayıda işlem yapılmasına ve banka şubesinde uzun saatler geçirilmesine gerek yoktur. 

Enpara.com web sitesinde bulunan “Enparalı ol” adımından başvuru formu doldurularak üyeliğe ilk adım atılmaktadır. Ardından banka yetkilileri sizleri mümkün olan en kısa süre içinde görüntülü arama veya adresinize gelerek gerekli işlemleri tamamlamaktadır.

İlavaten her ne kadar Enpara bir QNB Finansbank hizmeti olmuş olsa da üyelik başvurusu için QNB Finanbank müşterisi olmak gibi bir şart bulunmamaktadır.

Enpara Kredi Kartı Nedir?

Enpara Kredi Kartı, müşterilerine sunduğu limitler dâhilinde alışveriş, ödeme ve nakit avans kullanımı yapmayı sağlayan, yıllık ücreti (aidatı) olmayan bir kredi kartıdır.

Enpara kredi kartı başvuru işlemi için yine resmi site (online başvuru) kullanılmaktadır.

Enpara Kredi Kartı Yıllık Üyelik Ücreti Var Mı?

Enpara kullanmayı düşünenlerin en çok sordukları soru tam olarak budur diyebiliriz. Çünkü piyasadaki hemen hemen tüm bankalar yıllık kart aidatı tahsil etmektedir.

Enpara tarafından yapılan açıklamada, ömür boyu aidat alınmayacağı belirtilerek bunun taraflar arasında kurulan sözleşmede de açıkça yer aldığı ifade edilmiştir.

Nakit avans, diğer banka ATM kullanımları ve yıl içinde 3. ve sonraki kart yenilemelerinin ücrete tabi olduğu da ayrıca belirtilmiştir.

Enpara.Com Banka Kartı Nedir?

Enpara Banka Kartı diğer adıyla Encard bir kredi kartı olmayıp bir banka kartıdır (debit kart). 

Encard, arkasında hiçbir kredi limiti olmadan, doğrudan Enpara Vadesiz TL hesabına bağlı olarak çalışmaktadır. 

Encard ile yapılan tüm para çekim ve harcama tutarları işlemin yapıldığı anda Vadesiz TL hesap bakiyesinden düşmektedir.

Enpara Hangi Bankaya Bağlıdır?

Enpara.com, QNB Finansbank tarafından 2012 yılında ''Türkiye’nin ilk şubesiz dijital bankası'' olarak faaliyete geçirilmiştir. QNB Finansbank ATM cihazlarından EnparaCard kullanılabilmektedir.

Enpara İhtiyaç Kredi Veriyor Mu?

Evet, Enpara ihtiyaç kredisi veriyor.

Enpara İhtiyaç Kredisi en az 1.000 TL, en fazla 75.000 TL olarak, 1 aydan 36 aya kadar vadelerle kullanıma sunulmaktadır. Ayrıca masrafsız bankacılık misyonuna uygun olacak şekilde Enpara.com İhtiyaç Kredisi’nde hiçbir masraf, ücret veya komisyon da bulunmamaktadır.

Enpara Üzerinden Ne Tür Hesaplara Açabilirim?

Enpara.com üzerinden Vadesiz mevduat hesabı, Vadeli mevduat hesabı, Birikim hesabı, Altın hesabı açarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Banka müşterilerinin neredeyse bütün işlemlerini internet üzerinden birkaç adımda tamamlamalarını sağlamak için tasarlanan bu ve benzeri oluşumlar, insanların hayatlarını kolaylaştıran birçok avantajı bünyelerinde barındırmaktadır. Dijital bankacılığın kullanımı oldukça kolaydır. 

Mobil uygulama imkânı da bulunan Enpara yorumlara bakıldığında kullanıcıların genel olarak memnun kaldığı bir hizmet sunmaktadır.

Enpara hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad