Aracımı Satmak İstiyorum ''Arabam Kaç Para Eder'' Diyenlere: Araç Fiyat Değerleme Yöntemleri

Arabam kaç para, aracımı satmak istiyorum, aracımın değeri
Araç Değerleme Yapan Siteler

Arabam kaç para, aracımı satmak istiyorum, aracımın değeri ne kadar gibi cümleler yükselen araba fiyatları nedeniyle araç sahipleri tarafından sıkça kuruluyor. Arabası olmayıp bir araba alma hayali kuran kişiler de araç değeri sorgulama gerçekleştiriyor.

Eskiden araba pazarına giderek her satıcıyla görüşülüp fiyat teklifleri alınırken günümüzde hızla gelişen teknoloji her alana sirayet ettiği gibi otomotiv sektörüne de adeta sihirli değneğini dokundurmuştur. Geliştirilen uygulamalar ile arabanın değerini öğrenme işlemi oturduğunuz yerden çok kısa süreler içerisinde gerçekleştiriliyor.

Bu yazımızda aracım kaç para sorusuna pratik şekilde cevap veren uygulamalardan bahsedeceğiz. Uygulamaların detayına geçmeden önce araç değerleme nedir ve neden yapılır sorularını kısaca cevaplayalım.

 
 

1. Araç Değerleme Nedir?

Araç değerleme işlemi, otomotiv piyasasının güncel dinamikleri ile değerlemeye konu aracın sahip olduğu özellikler (hasarsız, boyalı, değişenli vb.) birlikte dikkate alınarak yapılan fiyatlama işlemidir.

2. Araç Değerleme Neden Yapılır?

Araç değerleme, araçların piyasada doğru fiyatlar üzerinden satışa konu olabilmelerini sağlamak için yapılan bir işlemdir. Araç değerleme yapılmadan belirlenen bir araç fiyatı satıcıyı veya alıcıyı zarara uğratabilir.

Aracı değerinde satmak için değerleme son derece önemli bir aşamadır diyebiliriz.

Araba fiyatı öğrenme için geliştirilen kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen 5 farklı uygulamayı ve taşıdıkları özellikleri sizlerle paylaşarak pratik araba değeri öğrenme yöntemlerini anlatıyoruz.

3. Araç Değeri Hesaplama Yapan Siteler

a. Sahibinden Araç Değerleme

Sahibinden isimli ilan sitesi, en çok üyeye ve haliyle en çok sayıda ilana sahip bir platform konumunda. Söz konusu firmanın alanında böyle bir konumda olması araç değerleme işlemi için bir hizmeti uygulamaya koymasının önünü açmıştır: Sahibinden araç değerleme

 
 

sahibinden.com tarafından sunulan Araç Değerleme Hizmeti diğer adıyla Oto360 hizmeti ile ideal fiyat aralığına ulaşılabilmektedir. Sahibinden araç değerleme sistemi, aracın sahip olduğu kilometresinden mevcut hasar durumuna kadar birçok farklı detayı inceleyip veritabanında kayıtlı olan aynı durumdaki diğer araçlarla kıyaslama yaptıktan sonra bir fiyat aralığı sunar. Kısacası Sahibinden Oto360 araç değerleme hizmeti, yukarıda yer alan bilgiler ile araç piyasasını karşılaştırır ve aracın tahmini fiyatını bulur.

Sahibinden araç değerleme hesaplamayı nasıl yapıyor sorusunun cevabı da mevcut. Sitede son 30 gün içinde yayınlanan ilan verilerine göre, aracın marka, model, üretim yılı, yakıt tipi, vites türü, kasa tipi ve kilometre gibi değişkenler ve ilanda yayınlanan fiyat kullanılarak oluşturulan istatistiksel modelleme ile araç değerleme hesaplaması yapılmaktadır. 

Sahibinden araç değerleme hizmetinde aracın boya, hasar durumu, makyajlanmış kasa olması ve ek donanım özellikleri dikkate alınmadan hesaplama yapılmaktadır.

Sahibinden araç değerleme hizmeti, bireysel hesap sahipleri için günde 10 kez ile sınırlıyken, kurumsal hesap sahipleri için herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Bireysel hesap sahipleri için uygulanan günlük 10 adet ücretsiz sorgulamanın sonrasında, Araç Değerleme Servisi ücreti 9,90 TL olarak yansıtılmaktadır.

 
 

b. Arabam.com - Arabam Kaç Para

İlan siteleri arasında eskilerden diye lanse edilebilecek konumda olan Arabam.com bir yenilenme atağı ve başarılı reklam stratejileriyle sektörde başı çeken firmalardan biri olmuş durumda. Arabam kaç para? hizmeti de yenilikçi yaklaşımın en önemli ürünlerinden biri oldu.

Arabam.com tarafından kullanıma sunulan Arabam Kaç Para özelliği ile araç alış veya satış sürecine dair en merak edilen sorulardan olan Aracımın ortalama piyasa fiyatı nedir? Aklımdaki aracın piyasa fiyatı ne kadar? sorularına kolayca cevaplar bulunabiliyor.

Arabam kaç para nasıl hesaplama yapıyor diye sorabilirsiniz. Araçtaki mevcut boya, değişen, hasar ve piyasadaki arz ve talep dengesini dikkate alan algoritma vasıtasıyla binlerce aracın fiyat ortalaması alınarak değerinde araç fiyatı verilir.

Arabam kaç para özelliğinde herhangi bir ücretlendirme söz konusu olmayıp üye olmayanların da kullanımına sunulmuştur.

 
 

c. İkinciYeni Araç Değerleme

Araç değerleme hizmeti sunan firmalarından biri olan İkinciYeni, Carwizz adını verdiği özelliği ile araç fiyatını merak eden kullanıcılara rehberlik ediyor. Sade bir arayüz ile kullanıcıyı karşılayan Carwizz, üyelik sistemi ile çalışıyor. Üye olmadan İkinciyeni araç değerleme hizmeti kullanılamıyor.

İkinciyeni araç değerleme hizmeti için ise herhangi bir ücret talep edilmiyor.

d. VavaCars Araç Değerleme

Vavacars araç değerleme özelliği de sık kullanılan hizmetler arasında yer alıyor. 2011 yılı öncesi araç modellerine fiyat vermeyen hizmet bu özelliği ile kendi bünyesinde ''araç alım ve satımı'' da yapıyor. Ağır hasarlı ve şasi hasarlı araçları değerleme kapsamına almayan Vavacars, fiziksel ekspertiz sürecinin ardından belirlenen nihai değerleme bedeli ile ortaya çıkan bedeli 3 saat içerisinde karşı tarafın banka hesabına aktararak güvenli bir alışveriş vaad ediyor.

Vavacars araç değerleme hizmetinde ücret talebi bulunmuyor.

e. OtoCash Araç Değerleme

Yenilikçi araba değerleme sitelerinden biri olan OtoCash değerleme, sade arayüzü ve akıcı kullanımı ile dikkat çekiyor. Otocash araç değerleme, ''Arabamı satmak istiyorum diyorsanız hemen en hızlı ve güvenilir araç satışı deneyimini yaşayın.'' sloganıyla kullanıcılarına hizmet veriyor.

Otocash ile araba değerleme yaparken belirli detaylar bulunuyor. Bu detaylardan bazıları model yılının 2009'den eski olmaması, 175.000 km'den fazla kullanılmamış olması ve son sahiplik süresinin 30 günden az olmaması şeklinde.

Otocash araç değerleme sonucunu görebilmek için ise cep telefonu numarası ile bir sms onay kodu alınıyor. Telefona gelen sms kodu sitedeki ilgili alana girildikten sonra sistemin araç için uygun gördüğü fiyat teklifi gerçekleşiyor. Fiyat teklifi cep telefonuna sms olarak bildiriliyor. Ayrıca Otocash araç değerlemede, ücretsiz ekspertiz hizmeti de bulunuyor.

Araba fiyatı öğrenme, artık bir kaç tık ile mümkün. Hizmet sağlayıcılar bu yöntemlerle kullanıcılara pratik şekilde arabanın değerini öğren diyor. Yukarıda saydığımız araç değerleme hizmetlerinden hangisini tercih edersiniz. Farklı bir hizmet kullanıyor musunuz? Cevapları yorumlara bekliyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad