Boş Port Yok Sorunu Nasıl Çözülür?

Boş Port Yok Sorunu Nasıl Çözülür?
Boş Port Yok Sorunu Çözümü Mümkün Mü?

Boş port yok ne demek, Boş port sorgulama, Boş port yok sorunu nasıl çözülür, Türk Telekom port açma başvurusu, Türk Telekom port açma dilekçesi, Türk Telekom boş port sorgulama, Türk Telekom port açma ücreti, VDSL port açtırma, VDSL boş port yok… Tüm bunlar ve daha fazlası bir internet aboneliğinde yaşanacak port sorununun temel konu başlıklarını oluşturuyor.

İnternet, bilgiye, haberlere, insanlarla iletişime, dünyaya kısacası hemen her şeye erişim konusunda çok büyük bir kolaylık sağlıyor. İnternetsiz bir yaşam düşünülemez durumda. Ancak bu gerçeğe rağmen günümüzde internete erişim konusunda bazı sorunlar yaşanıyor. Boş port olmaması yaşanılan bu sorunlar arasında tüketicilerin en çok dert yandıklarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

İnternet Port Ne Demektir?

İnternet, kablo altyapısı aracılığıyla evlere, iş yerlerine ulaşan bir hizmet çeşididir. Bu kablo ağının uğradığı noktalardan biri de port olarak adlandırılmaktadır. İnternet portu, kapıya kadar gelen internet akımı ile bina arasındaki bir durak veya köprü şeklinde nitelendirilebilir. İşte bu köprünün olmaması veya yetersiz olması kullanıcılar için internet boş port yok sorununu gün yüzüne çıkarmaktadır.

Peki karşılaşılan bir port sorununu çözmek için yapılabilecek bir şey var mı? Bedelini ödemeye razı olduğumuz bir internet hizmeti port olmadığı gerekçesiyle verilmediğinde ne gibi adımlar atmalıyız? 

 
 

Boş Port Yok Sorunu Nasıl Çözülür? 

İnternetin, bir kablo akımı ile porta geldiğini ve oradan da binalara dağıtıldığını ifade ettik. Bu dağıtımı yapacak kadar port olmaması haline de port doluluğu dendiğini açıkladık. Peki, bu boş port yok sorunu çözülmesi imkansız bir problem midir? Cevap, hayır boş port yok sorunu çözümlenebilir bir problemdir. 

Boş Port Yok Sorununu Çözmek İçin Uygulanması Yöntemler


Boş Port Yok Sorunu Çözümü İçin 1.Yöntem: Türk Telekoma’a Dilekçe Vermek

Ülkemizde internet alt yapısının ana sağlayıcı firması herkesin bildiği üzere Türk Telekom isimli kuruluştur. Bir lokasyona alt yapının getirilmesinde veya mevcut altyapının geliştirilmesinde karar verici konumunda olan bu kuruluş boş port yok sorunun çözümünde de kilit bir konumdadır. 

Karşılaşılan port doluluğu sorununun giderilmesinde yapılması gereken ilk işlem, Türk Telekom Müdürlüklerine (dikkat: şubelere, bayilere değil!) bulunduğunuz adresi ve bilgilerinizi içeren bir dilekçe ile boş port sorunu yaşadığınızı Türk Telekom İl Müdürlüklerinde bulunan Yatırım Birimlerine iletmenizdir. Bu dilekçe kayda alınarak port sorununun çözümlenmesi için ilk adım atılmış olacaktır.

Dilekçeye istinaden Türk Telekom Müdürlüğü, lokasyonda araştırma yaparak port sorununu çözme sürecini başlatacaktır.

Türk Telekom boş port yok sorunu dilekçe örneği bu süreçte işinize yarayabilir.

Tabii, dilekçe vermek uygulamada her zaman beklenildiği gibi bir sonuç vermeyebiliyor. Firma bu talebe karşı sessiz kalıp port eksikliğini gidermeyi sürüncemede bırakabiliyor. Bu gibi durumlarda ise dilekçemizin varlığı elimizi diğer şikayet mekanizması için güçlendiriyor. 

Boş Port Yok Sorunu Çözümü İçin 2.Yöntem: BTK

BTK, elektronik haberleşme sektörü alanındaki kamusal denetleyici ve düzenleyici kuruluştur. İnternet hizmetinin belirli standartlara uygun şekilde sunulmasını gözeten bu kuruluş kendisine yapılan şikâyetleri kayda alarak ilgili firmalar hakkında denetleme görevini yerine getirmektedir.

İlk yöntemde Türk Telekom’a verdiğiniz dilekçe bilgilerinizi (tarih, sayı vb.) ilgi tutarak BTK’ya boş port ile ilgili sorun yaşadığınızı ve şikayetinizin giderilmediğini beyan edebilirsiniz. BTK konu hakkında ana sağlayıcı üzerinde denetim sağlayarak istenilen lokasyona port gelmesini sağlayabilmektedir.

 
 

Boş Port Yok Problemi Çözümü İçin 3.Yöntem: Rakip Firmalara Başvuru

İnternet alt yapı sağlanması tek bir firma tarafından yerine getirilse de piyasada internet sağlama hizmeti sunan çok sayıda başka firma da mevcuttur. Bu çeşitliliği ve rekabeti kullanarak boş port sorununun giderilebilmesi de mümkündür.

Türk Telekom dışındaki internet sağlayıcı firmaların müşteri hizmetleri ile görüşerek kendilerinin müşterisi olmayı istediğinizi ileterek bu yönteme başlayabilirsiniz. Müşteri kazanmak isteyen bu diğer firmalar da sizin adınıza süreci takip ederek girişimlerde bulunuyor ve port sorununu çözüme kavuşturuyor. Bu yöntemle kısa süre içerisinde internet portuna kavuşanların olduğu bilinmektedir.

Boş Port Yok Problemi Çözümü İçin 4.Yöntem: Sosyal Medya

Sosyal medyanın gücü artık yadsınamaz bir gerçek. İster bireysel ister topluluk halinde bir mücadele başlatarak istediklerinizin yerine getirilmesini yetkililerden talep edebiliyorsunuz. Boş port yok sorunu ile sosyal medya ne alaka diyenler olabilir. Burada bu ilişkiyi detaylandırmak gerekiyor.

Türk Telekom yönetim kurulu üyelerinin sosyal medya hesaplarını etiketleyerek bir boş port problemi için ''ses duyurma'' girişiminde bulunmak gerekiyor. Şikayetinizin detaylarını içeren ancak asla hakaret içermeyen ifadelerle durumunuzu anlatmanız sonuç almanızı sağlamada etkili olacaktır. Unutulmamalıdır ki, sosyal medya milyonların yer aldığı bir mecradır ve hiçbir patron o alanda firmasının kötü şekilde anılmasını istemez. Bu potansiyel müşterilerin kaybı anlamına gelmektedir.

Boş port yok sorunu ile başlayıp internet port yok ne yapmalıyım? Sorusu ile devam eden internet bağlatma sürecinde etkili olacağını düşündüğümüz yöntemlerle bir sonuca bağlayacağınızı düşünüyoruz. 

Boş port yok problemi yaşayıp yukarıdaki yöntemleri kullanarak sonuç alan kişilerin hangi yöntemi kullanarak başarılı olduklarını yorum olarak belirtmelerini bekliyoruz. Yazımızda yer almayan ancak etkili olan farklı bir yöntemi de bizlerle paylaşarak geniş kitlelerin bundan fayda sağlamasına katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad