Japonya İnternet Hızı Rekor Kırdı!

Japonya İnternet Hızı Rekor Kırdı!
İnternet Hızı Japonya'da Rekor Seviyede

Ülkemizde internet hızından şikayet edilirken uzak doğu ülkesi Japonya internet hızı ile gündemde. Japonlar dünyada rekor seviyede bir internet hızına erişerek ağızları açık bıraktı. 

İnternet hızı, bilgisayar kullanıcılarının verim almalarını sağlayan en önemli unsur desek yanlış olmaz. Bağlantıda kullanılan kablolar, teknik alt yapı ve kullanılan cihazların doğrudan etki ettiği internet hızı Japonya'nın rekoru ile başka bir boyuta taşındı. 

 
 

Japonya'da internet hız rekoruna ulaşıldı

Japonya'da internet hızı üzerine çalışma yapan araştırmacılar tarafından yapılan açıklamaya göre saniyede 127 GB ebatında veri aktarmak mümkün hale geliyor. 

Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü’ndeki (NICT) Ağ Araştırma Enstitüsü tarafından Japonya’da yapılan son internet hızı testlerinde yeni bir rekor kırıldı. 

Enstitü tarafından yapılan açıklamada, 1,02 petabit hıza ulaşıldığı ve bu hızın ev ortamındaki en hızlı internetin neredeyse 100 bin kat üzerinde olduğu ifade edildi. 

1.02 petabit ile internet hız rekoru aşıldı

Teknolojinin hızlı ilerleyişi ile birlikte veri aktarım hızları da büyük önem kazanıyor. Japonya’daki Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü’nde gerçekleştirilen son deneyler, 1,02 petabit hızın yakalandığını ortaya koydu. 

1 petabit 1.000.000 gigabyte’a eşit olduğu için bu hız, saniyede 127.500 GB ebatlı verinin gönderilebileceği anlamına geliyor.

NICT araştırmacıları tarafından hazırlanan makaleye göre, yeni veri aktarım testinde özel çok çekirdekli fiber optik kablolar kullanıldı. Yaklaşık 52 km mesafede veri aktarımı yapılan deneyde, saniyede 1,02 petabit hızına ulaşıldı. Bu rakam, internet hızı olarak ise 1.020.000.000 Mbps’ye denk gelmekte.

Japonya’daki internet hızı şimdilik sadece laboratuvar ortamında test edilmiş olsa bile, fiber optik ağ kullanarak elde edildiği için dikkat çekiyor (bildiğiniz üzere fiber optik kablolar, günümüzde altyapılarda kullanılmakta). Araştırmacılar, veri aktarım hızındaki yükseltmelerin bu sayede kolayca yapılabileceğini düşünüyor.

1 petabit internet hızı aslında günümüz teknolojisi için oldukça dudak uçuklatıcı bir rakam. Araştırmacıların açıklamasına göre, 1,02 PB sayesinde saniyede 10 milyon kanala 8K yayın yapmak mümkün. Yani 8K olarak açılan canlı yayınlar, dünyanın dört bir yanında hiç kesinti olmadan izlenebilir.

Japonya internet hızı bu seviyede iken sizin internet hızı ne kadar?

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad