GittiGidiyor Neden Kapanıyor?

GittiGidiyor Neden Kapanıyor?
Gittigidiyor Kapanıyor

Türkiye'de e-ticaret alışveriş sitesi denince akla ilk gelenlerden biri olan GittiGidiyor, aldığı kapanma kararıyla 2001 yılında başlayan internet alışverişi serüvenine son veriyor.

GittiGidiyor Kapatılma Kararını eBay Verdi

Küresel e-ticaret firması eBay, Gittigidiyor'u kapatarak Türkiye'deki faaliyetine son verme kararı aldı.

GittiGidiyor sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, kapatma kararının detaylarına ve sürecin işleyişine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

GittiGidiyor Neden Kapatılıyor?

Kullanıcılar haliyle GittiGidiyor neden kapanıyor sorusunun cevabını merak ediyor. 

2016'da GittiGidiyor'un hisselerinin tamamını alan ABD merkezli küresel e-ticaret firması eBay, GittiGidiyor'un Türkiye'deki faaliyetlerine son verme nedeni olarak ise "rekabetçi piyasa dinamikleri" olarak açıkladı.

GittiGidiyor Müşteri ve Satıcıları Ne Yapacak? 

Halihazırda GittiGidiyor sitesinden işlem yapmış olan satıcı ve tüketiciler ne yapacak?

Satıcıların GittiGidiyor platformuna bugün itibarıyla yeni ilanlar eklemesi kapatıldı. 

18 Temmuz’dan itibaren ise alıcılar yeni satın almalar yapamayacak. Yani GittiGidiyor sitesinden alışveriş için son tarih 18 Temmuz. 

GittiGidiyor Müşteri hizmetleri ise satıcı ve tüketicilere mevcut işlemleri için destek vermeyi 30 Eylül 2022 tarihine kadar sürdürecek. Bu şekilde kullanıcı mağduriyetlerinin önüne geçilmesi düşünülüyor.

GittiGidiyor internet sayfasında bundan sonraki süreç hakkında akla ilk gelen sorular alıcı ve satıcı şeklinde ayrıştırılarak kullanıcılara sunuluyor. 

Örneğin, bir tüketici açısından "Aldığım Ürün bozulursa ne yapacağım?" benzeri soruların cevapları verilmiş durumda.

Tüketici ile satıcıyı buluşturan pazaryeri platformlarından biri ve E-ticaret sektörünün baş aktörlerinden olan GittiGidiyor internet sitesinin kapatılmasının piyasaya herhangi bir etkisi olup olmayacağını süreç belirleyecek.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad