Yenilenmiş Araç Satışı Planlanıyor! Yenilenmiş Araç Nedir, Yenilenmiş Araç Satışı Nedir?

Yenilenmiş Araç Satışı Planlanıyor
Yenilenmiş Araç Türkiye İçin Düşünülüyor

Yenilenmiş araç nedir, yenilenmiş araç ne demek, yenilenmiş araç satışı nedir, yenilenmiş araç Renault... 

Yenilenmiş araba konusu gündemde yerini almış durumda. Yükselen dolar kuru ve beraberinde gelen hayat pahalılığı araba alacak kişileri düşündürürken ''ithal araç'' düşüncesi yenilenmiş araba formülü ülkemiz için de hayata geçecek gibi görünüyor. Yenilenmiş araba nedir, nasıl olur, yenilenmiş araç alınır mı gibi sorular da haliyle sorulmaya başlandı. 

Yazımızla ''yenilenmiş araç'' hakkında merak edilen soruları cevaplamaya çalışacağız.

 
 

Yenilenmiş Araç Nedir?

Yenilenmiş araç, daha önceden üretilerek kullanıma sunulan araçların elektronik, iç mekan, gövde ve benzeri gibi bir veya daha fazla açıdan arızalı, çalışmayan aksamlarının üretim fabrikasında ''refactory'' yöntemiyle yenilenerek yeniden satışa çıkarılmış araba olarak tanımlanmaktadır.

Yenilenmiş araç Renault Türkiye yetkilisi tarafından yapılan açıklama ile gündemdeki yerini aldı.

''Renault Yenilenmiş Aracı Türkiye İçin Düşünüyor''

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu, Türkiye'de yenilenmiş araç (fabrika çıkışlı 2.el) satma konusunu araştırdıklarını belirterek, "Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Fransa'da 'Refactory' dediğimiz sistemle araçları yenileyip yine fabrika garantisiyle tekrardan satmak anlamına geliyor. Son aşamalara geldik, inşallah onu Türkiye'de lanse ederiz" dedi.

"Yenilenmiş Araç İçin Doğru Zaman Mı Değil Mi Onu Düşünüyoruz"

Renault Group Türkiye CEO'su Doğu, üretici firma olarak belli bir yaşa gelen araçları yenileyerek tekrar satışa sunma konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Yenilenmiş araç satışı konusunu araştırdıklarını belirten Doğu, "Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Fransa'da 'Refactory' dediğimiz sistemle araçları yenileyip yine fabrika garantisiyle tekrardan satmak anlamına geliyor. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Son aşamalara geldik, inşallah onu Türkiye'de lanse ederiz. Ancak şu andaki sıkıntı; ikinci elde araç bulunmuyor. Yani bu sistemi açtığınız zaman ikinci elde araç yoksa nasıl yenileyeceksiniz gibi bir sürü konular var. Açmak için doğru zaman mı değil mi onu düşünüyoruz ama planlarımızda var." şeklinde konuştu.

 
 

Yenilenmiş Araba Alınır Mı?

Her gün yükselen sıfır otomobil fiyatları araç alacakları oldukça zorlarken yenilenmiş araba satışlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Markanın kendi üretim fabrikası tarafından orjinal yedek parçalarla yenilenmesi ve yine fabrikanın bir garanti kapsamında bunu tekrar satışa çıkarması ''yenilenmiş araba'' seçeneğini ön planda tutuyor.

Yenilenmiş Araç Fiyatları Ne Kadar?

Yenilenmiş araçların fiyatları konusunda net bir açıklama olmasa da sıfır otomobil fiyatlarından daha uygun bir seviyede olacağı bir gerçek. Araca yapılan yenileme işlemi ve hangi parçalarının yenilemeye tabi tutulduğu yenilenen arabanın fiyatını doğrudan etkileyecek parametreler. Sadece iç mekan döşemesi yenilenen bir arabanın fiyatı ile elektronik aksam, fren sistemi gibi mekanizmaların yenilendiği bir arabanın fiyatı elbette aynı olmayacaktır.

Yenilenmiş araçların ülkemiz otomobil piyasasına gelmesine sıcak bakıyor musunuz? Etkileri nasıl olur? Düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad