Merkez Bankası Faiz Kararı: Sabit!

Merkez Bankası faiz kararı, Merkez Bankası faiz karar ne olur, Faiz kararı ne zaman açıklanacak 2022
Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olur?

Merkez Bankası faiz kararı alarak fiyat istikrarını sağlama olan temel görevini yerine getirerek para politikasına yön vermektedir. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından yapılan toplantı sonucunda alınan faiz kararı kamuoyuna duyurulmaktadır. Merkez Bankası Kanunu'na göre PPK toplantıları, yılda en az sekiz defa yapılır. 2022 yılında, tarihleri önceden ilan edilen toplam on iki toplantı yapılması öngörülmüştür.

Son bilgilendirme bu şekilde olduğu için, ''Merkez Bankası faiz kararı, Merkez Bankası faiz karar ne olur, Faiz kararı ne zaman açıklanacak 2022'' şeklinde bir çok sorunun cevabı da merak ediliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Faiz Kararı 2022 Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 23 Haziran 2022 tarihinde faiz kararı için toplantı yapılacak olup alınan karar saat 14:00'da piyasalara duyurulacak.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olur?

Hem vatandaşlar hem de piyasa aktörleri tarafından yakından takip edilen faiz kararı ile ilgili en merak edilen husus ise alınacak faiz kararının ne yönde olacağıdır.

Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz üç faiz toplantısında da alınan karar faizin sabit kalması yönünde oldu. Yapılan anketler ve piyasa beklentisi faiz kararının yine ''sabit'' olacağı yönünde. Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı belirttiğimiz gibi 23 Haziran 2022 tarihi ve saat 14:00'da açıklanacak.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Sabit!

Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası son 5 ayda olduğu gibi faizi yüzde 14 oranında sabit tuttu. 

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad