Türkiye'de Yılın Otomobili 2022 Belli Oldu!

Türkiye Yılın Otomobili 2022 Belli Oldu!
Yılın Otomobili: Hyundai Tucson

Otomotiv sektöründeki büyük markalar için yılın otomobili olmak her zaman için hedefler arasında yer almıştır. Markaların rekabeti sonucunda 2022 yılı Türkiye’de yılın otomobili belli oldu.

Türkiye Yılın Otomobili Neye Göre Seçiliyor?

Türkiye’de Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından 2016 yılında başlatılan Yılın Otomobili yarışmalarının tüketiciler için yol gösterici özelliği bulunuyor. Finalist otomobiller arasında büyük bir rekabet yaşanıyor. Aday otomobiller değerlendirilirken fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor. Tüketiciler de otomobil satın alırken, yılın otomobili yarışmasını referans alarak tercihlerini belirleyebilme konforunu yaşıyor.

2022 yılında da tüm otomobiller arasında zorlu bir rekabet yaşandı ve yarışmanın sonunda birbirinden değerli otomobiller arasından Türkiye’de yılın otomobili seçildi.

 
 

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl yedinci kez düzenlenen ''Türkiye’de Yılın Otomobili'' seçimi için 38 aday otomobil arasından finale kalan 7 model, Nisan ayında kamuoyuna açıklanmıştı. Finalistlerin tamamı 10 Mayıs tarihinde bir kez daha test edilerek oylamaya sunuldu. 

Türkiye Yılın Otomobili Yarışmasında Finale Kalan 7 Model

''Citroen C4, Honda Civic, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz C Serisi, Nissan Qashqai, Opel Mokka, Renault Taliant''

38 farklı aday arasından belirlenen bu 7 finalist otomobil arasında yapılan puanlama sonucunda sıralama şu şekilde oluştu: 

1. Hyundai Tucson - 3710 puan 💐

2. Honda Civic - 2980 puan

3. Opel Mokka - 2790 puan

4. Nissan Qashqai - 2080 puan

5. Mercedes-Benz C Serisi - 1980 puan

6. Renault Taliant - 1470 puan

7. Citroen C4 - 990 puan

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022” Bridgestone, Intercity, Shell Helix Motor Yağları, Bosch, ALJ Finans ve TÜVTÜRK sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad