Voltaj Değişiminden Kaynaklı Cihaz Bozulmalarında Ne Yapmalısınız?

Voltaj Değişiminden Kaynaklı Cihaz Bozulmalarında Ne Yapmalısınız

Elektrik Voltaj Değişiminden Kaynaklı Cihaz Bozulmalarında Ne Yapılmalı?


Elektrik kesintisi nedeniyle uğranılan zarar önemli bir tüketici sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Elektrik voltaj değişiklikleri nedeniyle uğranılan zarar dilekçe örneği de (kamuoyunda yüksek voltaj dilekçe örneği olarak da bilinmektedir) içerik olarak bulunan ve başlıktan da anlaşılacağı üzere tüketiciler açısından önem arz eden bir konu ile sizlerleyiz.
 
Elektriğin gündelik hayatımızı kolaylaştıran önemli bir yanı olduğu gibi yine gündelik hayatımızı zora soktuğu bazı durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Bu durumların en bilineni buzdolabı, bulaşık makinesi, televizyon gibi elektrikli ev eşyalarının düşük ya da yüksek voltaj nedeniyle arızalı hale gelmesi ve tüketici mağduriyetine yol açmasıdır.

-Reklam-

 

Okuduğunuz yazımızda Voltaj değişiminden kaynaklı cihaz bozulmalarında ne yapmalısınız? sorusunu cevaplayarak sizler için bu olumsuz duruma bir çözüm sunmak istiyoruz.

Öncelikle yaşanan bu voltaj değişiminin ne anlama geldiğini açıklamayla başlayalım.

1.Elektrik Voltaj Değişiklikleri Nedir?

Elektrik, teknik olarak bir enerji akımının yine bu teknolojiye uygun iletken kablolar vasıtasıyla hanelere, işyerlerine dağıtılması ile kullanıma sunulmaktadır. Dağıtım şirketinin sahada yaptığı bir çalışması (örnek olarak elektrik direklerinin bakımı) ya da ihmali gibi nedenlerle elektrik dağıtımının sahip olması gereken ölçü ve değerlerde yapılmaması yani bu standart değerlerden düşük ya da yüksek akım gücünde yapılması (ani elektrik kesintileri de bu sınıflamaya dâhil) elektrik voltaj değişiklikleri olarak nitelendirilmektedir.

2. Elektrik Voltaj Değişiklikleri Nedeniyle Uğranılan Zarar Ne Demektir?

Bir önceki başlıkta belirttiğimiz ve doğrudan dağıtım şirketinin ihmal ya da kusurundan kaynaklı meydana gelen voltaj değişikliği nedeniyle elektrik hizmeti verilen binalarda bulunan eşyalar sahip oldukları teknik standartları ölçüsünde almaları gereken enerji biriminin çok altında ya da çok üstünde akıma maruz kalmalarından dolayı en kötü sonuç olarak bu eşyaların yanmasına kadar gidebilecek derecede zararlar meydana gelebilmektedir. 

Bu gibi durumlar Elektrik Voltaj Değişiklikleri Nedeniyle Uğranılan Zarar kapsamına girmektedir.

-Reklam-

 

3. Elektrik Kesintisi Nedeniyle Uğranılan Zarar Karşılanması İçin Ne Yapılmalıdır?

Hizmet kusurundan kaynaklanan ani elektrik kesintisi yüzünden bozulan eşyalar ya da elektrik akımının olması gerekenden yüksek oranda verilmesinden dolayı hasar gören eşyalarda meydana gelen zararların tazmini için Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinin ‘’Kullanıcı zararının tazmini’’ başlıklı 26 ncı maddesi uyarınca tüketicilerin dağıtım şirketlerinden zararlarının tazmini için talepte bulunma hakkı bulunmaktadır.

Bu kötü durumlarla karşılaşan tüketiciler öncelikle elektrik kesintisinden dolayı bozulan eşyaların incelenmesi için teknik servis talebinde bulunarak eşyalarda meydana gelen arızaların elektrik akımındaki değişiklikten dolayı meydana geldiğini kayıt altına aldırmalıdırlar. Böylece tüketiciler iddialarını bir dayanağa kavuşturarak ellerini güçlendirmiş olmaktadırlar.

Yukarıda adı verilen Yönetmelik maddesinde geçen ‘’Kullanıcının kendi hatasından kaynaklanmaması kaydıyla kullanıcıya ait teçhizatta ortaya çıkan ve dağıtım şebekesinden kaynaklanan hasara ilişkin zararın tazmini için kullanıcı tarafından dağıtım şirketine zararın ortaya çıktığı tarihten itibaren 10 (on) iş günü içerisinde talepte bulunulabilir.’’ hükmü zararın karşılanmasında bizlere rehberlik etmektedir. 

Kullanıcılar tarafından elektrik voltaj değişiklikleri nedeniyle uğranılan zarar dilekçe örneği ve arızanın elektrik akımından kaynaklandığını gösterir teknik servis raporu ile zararın karşılanması amacıyla dağıtım şirketine zararın ortaya çıktığı tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde talepte bulunulması gerekmektedir. 

10 iş günü olan başvuru süresi hak düşürücü nitelikte olduğu için geç kalınmaması son derece önemlidir.

4. Elektrik Voltaj Değişiklikleri Nedeniyle Uğranılan Zararı Dağıtım Şirketi Karşılamadı. Ne Yapılması Gerekiyor?

Dağıtım şirketleri tarafından tüketicinin zarar tazmini talebi hasarın niteliği, kullanıcı tesisinin durumu, dağıtım şebekesinde meydana gelen kesinti, arıza, dalgalanma gibi hususlarda dağıtım şirketi tarafından yapılacak/yaptırılacak inceleme ve değerlendirme neticesinde söz konusu hasarın dağıtım şebekesinden kaynaklandığının tespit edilme gerekliliği gibi bir dizi kriterler üzerinden değerlendirilerek bir sonuca bağlanmaktadır.

Tüketiciler tarafından yapılan başvurunun olumsuz sonuçlanması hak arama ve meydana gelen zararı tazmin etme amacının sonu olduğu anlamına gelmemektedir.

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin ‘’Tüketicilerin bilgilendirilmesi ile tüketici hakları ve zararların tazmini’’ başlıklı 56 ncı maddesinin 6 ncı fıkrasında ‘’Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca elektrik enerjisi hizmeti alan tüketicilerin hakları ve zararlarının tazmini konusunda, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri ile ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.’’ hükmü dikkate alındığında olumsuz yanıt alan tüketiciler uğradıkları zararın parasal miktarına göre tüketici hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine başvuruda bulunarak zararlarının karşılanmasını talep edebilecektir. 

Tüketici Hakem Heyeti ya da Tüketici Mahkemesi tarafından tüketiciyi haklı bulan karar verildiğinde ise yüksek voltajın zararını elektrik dağıtım şirketi ödeyecektir.

Yazımızın faydalı olmasını diliyoruz.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.
  1. Benim televizyonum voltajdan dolayı arızalandı servis 6400 fiyat biçerek tamir etti belgelerle başvurduk elektrik şirketi sadece 1500 TL karşılayackalrını söylüyorlar sonuçta tüketici hatası değil elektrik kurumu zarar veriyor ve karşılamıyor mağdurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      Yaşanan maddi zararın giderilmesi talebiyle elinizdeki ispatlayıcı evraklarla tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gerekmektedir.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  2. Biraz önce bende servise teslim ettim televizyonu 3500 ödeme yaparak raporu da teslimat sırasında verecekler umarım geri ödemesini alabilirim

    YanıtlaSil

Below Post Ad