Fast Ücreti Almayan Bankalar 2022

Fast Ücreti Olmayan Bankalar
Fast Ücreti Olmayan Bankalar

FAST işleminden ücret almayan bankaları merak edenler için derledik.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi kısa adıyla FAST olarak tanıtılan ve 7 gün 24 saat para gönderim imkanı sağlayan yeni nesil para gönderim sistemi 2021 yılının başından itibaren finansal dünyada hayata geçirilerek banka müşterilerinin kullanımına sunuldu.
Fast sistemi devreye alındığı ilk dönemde günlük 1000-TL limit üzerinden işlem yapmaya izin veriyorken şu anda Fast günlük işlem limiti 2000-TL olarak belirlenmiş durumda.


Kullanıcılar Fast sistemi ile haftanın her gün ve saatinde saniyeler içinde para göndermenin kolaylığını yaşarken bir yandan da bu işlemin ücreti üzerine araştırmalar yapıyor.

Uygulamaya başlayalı yaklaşık 1 yıl olan Fast sistemi ile para gönderme ücretli. Merkez Bankasının belirlediği esaslar çerçevesinde bankalar asgari ve azami oranlar arasında müşterilerinden ücret talebinde bulunabiliyor. Ancak bu şekilde ücret talebinde bulunmayan bankalar da aynen hizmet vermeye devam ediyor.
 
Daha önce ''Fast Hangi Bankalarda Var'' başlığıyla yayımladığımız yazımıza gelen yoğun ilgiden sonra yine aynı çizgide ve kullanıcıların merak ettiği başlıklardan biri olan ''Fast işlemi ücretsiz olan bankalar'' başlığını ele almak istedik.

Dikkat❗: Yazımız aşağıda yer alan bankaların kamuoyuyla paylaştığı açıklamalar ve ücretlendirme listeleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bankalar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

İşte FAST ücretsiz olan bankalar:

Albaraka Banka

Banka tarafından Finansal Tüketici Müşterilerden Alınabilecek Ücretler ve Alt Kalemler listesinde FAST için herhangi bir işlem ücreti belirtilmemiştir.

Enpara

EFT/FAST/havale işlemleri, Enpara.com'da TL cinsinden yapılan tüm para transferleri ücretsizdir ve bankanın resmi açıklamasına göre her zaman ücretsiz kalacaktır.

Fibabanka

Bankanın yaptığı açıklamaya göre EFT saatleri dışında yapılacak para transferi işlemlerinde (Havale/Swift/FAST Hariç) 8 TL(BSMV dâhil) işlem ücreti alınmaktadır. Yani Fast işlemi 7/24 ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

Kuveyt Türk

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, TCMB’nin banka müşterileri için hayata geçirdiği anlık ödeme sistemi olan FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi ve Kolay Adresleme Sistemi’nin pilot uygulayıcısı finans kuruluşları arasında yer aldı.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından 8 Ocak 2021 itibarıyla Kuveyt Türk müşterileri, IBAN numarasına gerek olmaksızın cep telefonu numarası, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, pasaport ve e-posta bilgilerini kullanarak para transferlerini 7 gün 24 saat anlık ve ücretsiz şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Türkiye Ekonomi Bankası

Türkiye ekonomi bankasının mobil bankacılık uygulaması olan CepteTeb mobil uygulaması üzerinden yapılacak FAST işlemlerinin her zaman ücretsiz olacağı belirtilmektedir.

Türkiye Finans Bankası

Bankanın hizmet ve ürün ücretleri listesinde FAST işlemi için herhangi bir ücret öngörülmemiş durumda.

Vakıf Katılım Bankası

Bankanın kamuoyuyla paylaştığı ürün ve hizmet ücretleri tablosu incelendiğinde, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlemlerinden ücret alınmadığı görülmektedir.

Ziraat Katılım Bankası

Banka, Fast sisteminin ücretli olup olmadığı yönündeki soruya, ''Anlık Transfer (FAST) işlemi için herhangi bir masraf alınmamaktadır.'' şeklinde cevap vermekte.

Fast sistemi için ücret almayan bankaları ele aldığımız yazımızın faydalı olmasını diliyoruz.

Yazımızda eksik veya hatalı gördüğünüz bilgileri yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.👇👀

Yorum Gönder

6 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.
  1. Kuveyt Türk var onu yazmamışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazımızda gerekli güncellemeyi yaptık. Yazımıza gösterdiğiniz ilgi ve geri dönüşünüz için çok teşekkür ederiz.

      Sil
  2. Ziraat bankası ücret alıyor. Düzeltin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Ziraat Bankası ile Ziraat Katılım Bankası farklı tüzel kişilerdir. Ziraat Katılım Bankasının fast ücreti aldığını mı belirtmek istemiştiniz?

      Sil
  3. TEB (Türkiye Ekonomi Bankası) her FAST işleminden komisyon alıyor listeden çıkarın

    YanıtlaSil
  4. Teb bankası ücret alıyor buyüzden hesabı kapatmak istedim. Ama bitürlü kapanmıyor. Lütfen düzeltin teb komisyon alıyor

    YanıtlaSil

Below Post Ad