Cihet Hazırlama Listesine Eklendi Ne Demek? Kargoda Sevk Edildi Ne Demek?

kargoda sevk edildi ne demek, kargoda torba kapandı ne demek, kargoda zimmet alındı ne demek, kargoda cihet ne deme
PTT Kargo Sevk Edildi, Zimmet Alındı Ne Demek?

Kargo hizmeti gündelik yaşantımızda bizler için büyük kolaylık sağlıyor. Kargo gönderirken veya bir kargonun gelmesini beklerken gönderi takibi yaparak sürecin işleyişini görebiliyoruz. Bilinen kargo firmalarındaki gönderi takibi aşamalarının ne anlama geldiğini bilmek kolay olsa da PTT tarafından yapılan kargo taşıma hizmetinde takip aşamalarında sevk, cihet, zimmet gibi bazı terimlerin ne anlam taşıdığı tüketiciler tarafından bilinemeyebiliyor.
 
PTT kargo / gönderi taşıma esnasında karşılaşılan ve ''kargoda sevk edildi ne demek, kargoda torba kapandı ne demek, kargoda zimmet alındı ne demek, kargoda cihet ne demek, cihet hazırlama listesine eklendi'' sorularının sorulmasına neden olan aşamaları bu yazımızda açıklamak istiyoruz.

 
 

PTT Kargoda Torbaya Eklendi Ne Demek?

Dağıtım şubesine gelen kargo, bu şubedeki dağıtım planına göre torbalara ve sonrasında araçlara yüklenir. Teslimat için herhangi bir kusuru (örneğin kargonun yırtılması, hasar görmesi) bulunmayan kargonun torbaya eklenerek dağıtıma çıkacağı zaman dilimini beklemektedir.

PTT Kargoda Torba Kapandı Ne Demek?

Torba kapandı ibaresi kargoda paketleme işleminin tamamlandığını ifade etmektedir. Torba kapandı kaydının düşülmesi ile birlikte artık kargo üzerinde değişiklik veya iptal işlemleri gerçekleştirilememektedir. Kısacası bu yazı kargo torbasının açılmamak üzere kapandığını belirtmektedir.

PTT Kargoda Sevk Edildi Ne Demek?

Kargonuzu bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir PTT şubesine teslim ettikten sonra gideceği adrese veya PTT şubesine doğru karayolu üzerinden yola çıkarılmaktadır. İşte kargonuzun bu şekilde varış noktasına gitmesi için kargo aracına dahil edilmesi ''kargo sevk edildi'' açıklaması ile açıklanmaktadır.

PTT Kargoda Zimmet Alındı Ne Demek?

Zimmet alındı ifadesi, kargonun dağıtımı yapacak PTT şubesi tarafından kayda geçirildiğini ve bir dağıtıcının üzerine yükletildiği anlamına gelmektedir.

 
 

PTT Kargo Cihet Hazırlama Listesine Eklendi Ne Demek?

Cihet, Arapça kökenli bir kelime olup ''yer, yön'' anlamına gelmektedir. PTT şubesine gelen kargo için, kayıt ve zimmet işlemlerinden sonra dağıtıma çıkarılma aşamasına geçilmektedir. Dağıtıma çıkarılacak her bir gönderi veya kargo görevli olan PTT dağıtıcısına teslim edilir. Görevli dağıtıcının PTT kayıtlarında kendisi için tahsis edilmiş bir numarası bulunmaktadır. Bu numaraya cihet numarası ismi verilmiştir. 

Şubedeki kargo bu görevliye teslim edildiğinde ''PTT Kargo Cihet Hazırlama Listesine Eklendi'' kaydı düşülmektedir.

PTT Cihetten Çıkarıldı Ne Demek?

Dağıtım için PTT görevlisinin teslim aldığı kargoyu mesai saatleri içerisinde alıcı adresine ulaştırması mümkün olmayan ve bir sonraki iş gününe sarkma yaşandığında cihete dahil edilen gönderi ''cihetten çıkarıldı'' kaydı ile belirtilmektedir.

PTT kargo taşıma sürecinde dikkat çeken ve tüketicilerin merak ettiği sevk edildi, cihet numarası, zimmet alındı gibi bazı terimlerin ne anlama geldiklerini açıklamaya çalıştığımız yazımızın faydalı olmasını umuyoruz.

İlginizi Çekebilir: Ptt Kargo Takip Sorgulama

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.

Below Post Ad