PTT Kargo Takip

PTT kargo takip konusu hakkında detaylı bilgiler vererek doğru şekilde hareket etmeniz için bu yazımızı hazırladık.

Bilindiği gibi kargo takibi, günümüzde daha çok internet üzerinde yapılan alışverişlerde ürünün teslim edilmesi aşamasında gündeme gelmektedir. Siparişiniz hazırlandıktan sonra kargoya verildiği bilgisi satıcı tarafından tüketicilere verilmekte ve kargo takip işlemi için bir sayı veya harf dizisinden oluşan kargo takip numarası düzenlenmektedir.

PTT Kargo Şirket Bilgisi

İlk Posta Teşkilatı Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devletinin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Nezaret olarak 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur. İlk Postahane ise İstanbul'da Yeni Camii avlusunda Postahane-i Amire adı ile açılmış İlk memurlar Süleyman Ağa, tahsildar Sofyalı Ağyazar Türkçe dışında yazılmış gönderilerin adreslerini tercüme etmek üzere mütercim olarak atanmışlardır. 1843 yılında telgrafın icadını müteakip 11 yıl sonra ülkemizde de telgraf hizmeti başlamış, bu hizmeti disipline etmek üzere 1855 yılında ayrı bir Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. 

1871 yılında ise Posta Nazırlığı ile Telgraf Müdürlüğü birleştirilerek Posta ve Telgraf Nezaretine dönüştürülmüştür. 1876 yılında milletlerarası posta nakli şebekesi kurulmuş, 1901 yılında ise koli ve havale işleminin kabulüne başlanmıştır. 23 Mayıs 1909 tarihinde ilk manüel telefon santralının İstanbul'da hizmete verilmesinden sonra Posta ve Telgraf Nezareti, 1909 yılında Posta, Telgraf ve Telefon Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü adını almıştır.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görev yapan PTT Genel Müdürlüğü 1933 yılında katma bütçeli bir idare olarak Bayındırlık Bakanlığına, 1939'da ise Ulaştırma Bakanlığına bağlanarak hizmetine devam etmiştir. 1954 Yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmiştir. 18.06.1994 tarih ve 4000 sayılı Kanun ile PTT İşletmesi Genel Müdürlüğünün, T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi şeklinde yeniden yapılanması öngörülmüş olup, 24.04.1995 tarihinden itibaren T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü müstakilen çalışmaya başlamıştır. 

29.01.2000 tarih ve 23948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4502 sayılı kanunun 24. maddesi ile "T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü" olan Kuruluşumuzun adı "T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü" (PTT) olarak değiştirilmiştir. 01.11.2011 tarih, 28102 (Mükerrer) sayılı ve KHK/655 karar sayısı ile Resmi Gazete'de yayınlanan "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile Bakanlığımız teşkilat yapısı değişmiş olup Bakanlığımız "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" olarak hizmetlerine devam etmektedir.

23.05.2013 tarih ve 28655 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6475 sayılı "Posta Hizmetleri Kanunu" ile Kuruluşumuz görevleri yeniden düzenlenmiş ve "Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi" adı ile yeniden yapılandırılmıştır.

PTT Kargo Müşteri Hizmetleri

PTT Kargo Çağrı Merkezi, verdiği hizmetler ile ilgili her türlü soru ve sorunlara yanıt vermek ve çözüm bulmak için çalışmaktadır. 444 1 788 numaralı telefon hattı ile haftanın 7 günü 7/24 çalışma prensibine göre doğrudan PTT kargo müşteri temsilcisine bağlanma mümkün olup sorun hakkında görüşülerek çözüm arayışı sağlanabilmektedir.

PTT Kargo İletişim

PTT kargo iletişim yolu olarak yukarıda belirttiğimiz 444 1 788  iletişim numarasına ilave olarak kargonuz hakkında bilgi alabilmek için PTT kargo şubeleri ile de iletişime geçebilmeniz mümkündür.

PTT kargo şubeleri iletişim bilgileri ulaşabilmek için başlığa tıklayabilirsiniz.

PTT Kargo Çalışma Saatleri

Kargo taşıma sürekliliği olması gereken bir iş dalıdır. Vaat edilen sürede teslimat yapılabilmesi bu sürekliliğin korunmasına doğrudan bağlıdır. Bu nedenle kargo firmaları neredeyse haftanın her günü taşıma işlemi yapmaktadır.

PTT Kargo çalışma saatleri hafta içi her gün sabah tam 08.30'da mesaiye başlayıp akşam kapanış saati olan 17.30'a kadar hizmet vermektedir. 

Burada akıllara PTT kargo cumartesi açık mı sorusu gelebilir. Hafta sonu yalnızca bölge müdürlükleri cumartesi günleri 08:30'dan 12:30'a kadar hizmet vermeye devam etmektedir. Cumartesi günü diğer şubeler kapalıdır. PTT kargo, Pazar günleri ise tüm şubeleriyle hizmet vermeye ara vermektedir.

PTT Kargo Takip Sorgulama

Her zaman müşteri temsilcisine ya da kargo şubelerine ulaşılamadığı bilinen bir gerçektir. Yoldaki kargonun bir takip numarası ile takip edilebilmesi tüketiciler için kargom nerede sorusuna pratik bir cevap alınmasını sağlamaktadır. Bu kolaylık ile tüketiciler kendilerine göre plan yapmakta ve teslimat anında hazır bulunmaktadır.

PTT kargo takip sorgulama yapabilmek için alıcıya dijital ortamdan ya da şubeden verilen bir takip numarası bulunmaktadır. PTT kargo takip numarası 13 hanelidir. Bu takip numarasını ilgili bölüme yazarak kargom nerede sorunuza kolaylıkla cevap bulabilirsiniz.

PTT Kargo takip numaramı nasıl öğrenebilirim şeklinde bir sorunun cevabını vermemiz gerekebilir. Yukarıda belirttiğimiz iletişim kanalları üzerinden kişisel bilgileriniz verilerek kargo takip numarası öğrenilebilmektedir.

Sorgulama için PTT Kargo takip sorgulama sayfasına geçebilirsiniz.

Kargo taşımacılığı gelişmekte ve her geçen ilgi duyulan bir sektördür. Artan ilgi bir sektör için beraberinde aksaklıkları ve istenmeyen durumları getirmektedir. Kargo sektörü için istenmeyen durumlar kargonun kaybolması veya kargonuz hasar görmesidir.

Böyle istenmeyen olaylar için tüketici haklarını bilmek atılacak adımların doğru olmasını sağlamaktadır. Bu süreçler için hazırlayıp sitemizde paylaştığımız yazılarımıza mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

Kargo Hizmeti ve Tüketici Hizmetleri yazımız temel kuralları belirtmektedir.

Kaybolan Kargo İçin Ne Yapabilirim başlıklı yazımız atılacak adımları detayları ile açıklamaktadır.

Kayıp Kargo İçin Nasıl Tazmin Talebinde Bulunabilirim isimli yazı ile tazmin sürecinin işleyişi hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

Her işlem yazılı bir şekilde başlamalıdır. Bunun için Kayıp Kargo Tazmin Dilekçesi Örneği sitemizde hazır beklemektedir.

Hesaplama araçları arasında bulunan Kargo Tazmin Bedeli Hesaplama Robotu meydana gelen zararı yaklaşık olarak ortaya çıkarmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.