İnternetten Aldığım Ürün Gelmedi Nereye Şikayet Edebilirim?

İnternetten Aldığım Ürün Gelmedi Nereye Şikayet Edebilirim?
İnternetten Sipariş Edilen Ürünün Gelmemesi Sorunu

İnternetten aldığım ürün gelmedi nereye şikayet edebilirim? sorusunu soran herkes için önemli bir yazı ile sizlerleyiz. Esasen yazımız internetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! desek yanlış olmayacaktır.

Ülkemizde internet üzerinden alışveriş ciddi bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Kişisel ya da genel ihtiyaçlarımızın hemen hemen hepsini internet üzerinden satış yapan platformlardan yani sektörel adıyla E-Ticaret siteleri aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. 

Kimi zaman sorunsuz olan bu işlem kimi zaman da içerisinde ciddi problemler barındırıyor. Stokta olmayan ürün gerekçesiyle sipariş iptali gibi başı çeken ciddi bir sorunun yanında bir diğer dert de zamanında teslim edilmeyen ürün yani E-ticaret kargo sorunu konusudur.

 
 

Zamanında teslim edilmeyen ürün, tüketici hakları ana başlığı açısından önemli bir yer tutmaktadır. İnternetten alınan ürünün gelmemesi, tüketicilerin satıcılarla ve aracı platform müşteri hizmetleri ile uzun uzun konuşmaların yapılmasına neden olmakta ve çoğu zaman bu konuşmalar sonuçsuz kalmaktadır.

Bu yazımızda ''Havale yaptım ürün gelmedi.'' cümlesi ile başlayan ve ‘’İnternetten aldığım ürün gelmedi nereye şikayet edebilirim?’’ sorusuna evrilen süreç ile ilgili yasal düzenlemeler özelinde cevaplar bulmaya çalışacağız.

Öncelikle internet alışverişinde verilen siparişin teslimat süresinin sahip olduğu genel kriterleri belirtelim.

İnternet Alışverişi Kargo Teslim Süresi

Sipariş teslim sorunu ile karşılaşan tüketiciler ilk olarak sipariş edilen ürünün yasal olarak kargo teslim süresini öğrenmek için araştırmalar yaparak internet alışverişi teslimat süresi konusunda bilgi edinmeye çalışmaktadırlar.

Bu bilgi edinme aşaması tüketiciler için son derece faydalıdır. Böylece tüketiciler bekleyebilecekleri en fazla süreyi belirleyerek süre aşımı durumunda atacakları adımları planlamış olacaktırlar.

Bilgi kontrolü yapılırken ilk olarak satıcı ile kurulan satış sözleşmesinin içeriğine göz atılmalıdır. Bu sözleşmede teslimat süresine ilişkin yer alan bilgi aydınlatıcı bir nitelik taşımaktadır. Kimi zaman verilen siparişler özel istekler barındırdığından dolayı (örneğin ölçüleri verilen bir elbise, modeli verilmiş bir takı ürününün yapımı vb. ) matbu, şablon sözleşmelerin dışında teslimat süresi için de özel hükümlere yer veren sözleşmelerin taraflar arasında kurulduğunu biliyoruz.

Bu aşamada akıllara şu soru gelebilir? Bu teslimat süresinin belirlenmesinde bir üst sınır, yasal olarak kargo teslim süresi yok mu? Cevap çok net. Elbette var.

İnternetten alışveriş yapmanın genel çerçevesini çizen Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinin ‘’Sözleşmenin ifası ve teslimat’’ başlıklı 16 ncı maddesinin 1 inci fıkrasında  ‘’Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez.’’ hükmü düzenlenmiştir. Bu hükme göre, satış yapan tarafın tüketiciye taahhüt ettiği yani kurulan satış sözleşmesinde yer alan süre içerisinde ürün teslimini gerçekleştirmesi zorunluluktur. Dahası bu teslimin üst sınırı da 30 gün olarak belirlenmiştir. Yani 31.günde ürün teslimi gerçekleşmediği takdirde tüketici için hak arama ve şikayette bulunma yolları açılmış olacaktır.

İnternetten Aldığım Ürün Gelmedi Nereye Şikâyet Edebilirim?

Yukarıda belirttiğimiz 30 günlük teslimat süresi aşıldığında firma ayıplı bir hizmet yapmış olacaktır. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 13 üncü maddesinin 1 inci fıkrasına göre ayıplı hizmet ‘’Sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir.’’ olarak tanımlanmıştır. Bu ayıplı hizmet nedeniyle internet alışveriş mağdurları için şikâyet kanallarını açıklıyoruz.

İnternetten Ürün Gelmemesi Durumunda Başvurulacak Şikayet Kanalları

1. Sosyal Medya

Sosyal medya, günümüzde çok güçlü bir şikâyet sistemine dönüşmüş durumdadır.

Kurumsallaşma ve tüketicilere daha yakın olma amacıyla firmalar sosyal medya platformlarında hesaplar açarak bu kanallardan gelen talep ve şikâyetleri takip etmekte ve planlamalarını buna göre şekillendirmektedir. Ayrıca firmalardan bağımsız ve tüketici şikâyet bildirimleri için özel olarak oluşturulan sayfalar da (Şikayetvar, Kötüçıktı vb.) etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle şikâyet bildirmek için sosyal medyanın kolay, hızlı ve etkin bir yol olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medyanın özellikle de Twitter platformunun gücünü göz ardı edemeyiz. Hiçbir firma bu tip mecralarda kötü lanse edilmek istemez.

2. Tüketici Hakem Heyeti

Tüketici Hakem Heyetlerinin verdikleri kararlarla, perakende ticaret sektörüne yasal düzenlemeler açısından yön verme ağırlığının her geçen gün arttığını biliyoruz. Özellikle E-Ticaret sektörünün gelişimi ve buna bağlı artan uyuşmazlıklar bu mekanizmanın önemini bir kat daha arttırmıştır. 

Tüketiciler için basit ve ücretsiz bir başvuru kanalı olan bu oluşumlar için ‘’Tüketici Hakem Heyeti Nedir?’’ ve ‘’Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Dilekçesi Nasıl Olmalıdır?’’ başlıklı yazılarımıza bakmanızı tavsiye ediyoruz. Unutmayın, 11.330.-TL’ye kadar olan tüketici uyuşmazlıkları için Tüketici Hakem Heyetleri görevlidir. Bu parasal sınırın üstündeki uyuşmazlıklarda Tüketici Mahkemeleri görevlidir.

 
 

3. Ticaret İl Müdürlükleri

Ticaret İl Müdürlükleri için Ticaret Bakanlığının illerde bulunan birer şubesidir denilebilir. Şikâyet başvuruları, elektronik ortamda e-Devlet kapısı veya Bakanlığın internet sitesi üzerinden veyahut şikâyetçinin ikametgâhının bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne yazılı olarak yapılır. Müdürlükçe şikâyet edilen tarafa 15 günlük bilgi ve belge sunma süresi verilir. Yapılan inceleme ve denetim sonucunda, aykırılık tespit edilmesi halinde muhataplarına idari para cezası verilerek yaptırım niteliğinde bir işlem gerçekleştirilmektedir. İdari para cezalarını verme yetkisi Ticaret Bakanlığına aittir. Bu yetki, il müdürlüklerine devredilebilir. Verilen idari para cezaları, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenir.

Tüm bu açıklamalara ek olarak yine çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir hususu sizlerle paylaşmak istiyoruz. İnstagram, Facebook gibi sosyal alanların kullanımı arttıkça bazı şahıslar satışlarını bu mecralar üzerinden gerçekleştirmektedir. Ancak bu mecralar, bilinen sitelere kıyasla yeterince güven sağlamadıkları için yapılacak alışverişlerde sorun yaşanması (en bilinen adı İnstagram Dolandırıcılığı) halinde muhatap bulma konusunda sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle kurumsal kimliğe sahip ve muhatap olunan alışveriş sitelerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

4. Emniyet Güçleri ve Adli Makamlar

Yaptığınız alışveriş sonrası satıcı taraftan herhangi bir muhatap bulunamıyorsa, dolandırıcılık vakası ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda alışverişi ispatlayan bilgi ve belgelerle kolluk ve adli makamlara (polis, savcılık) başvurarak ilgililer hakkında soruşturma açılmasını talep edebilirsiniz.

Gelmeyen ürün nereye şikayet edilir? sorusuna bu yazımızla cevap vermeye çalıştık.

İnternet siparişinin gelmemesi nedeniyle para iadesini alışverişi gerçekleştirdiğiniz bankaya harcama itirazı talebinde bulunarak da sağlayabilirsiniz. Harcama itirazı prosedürü için aşağıdaki kutuyu tıklamanız yeterlidir.

Siparişin teslim edilmeme sorununun satıcıdan değil de kargo firmasından kaynaklandığının tespitini yapmanız durumunda sahip olunan haklar ve atılacak adımların bilincine varmak için ''Kargo Hizmeti ve Tüketici Hakları'' ve ''Kaybolan Kargo İçin Ne Yapabilirim?'' başlıklı yazılarımızı da göz atabilirsiniz.

Yazımızın faydalı olmasını diliyoruz.

Etiket

Yorum Gönder

46 Yorumlar
Yorum Kuralları: 1. Saldırgan nitelikte ve hakaret içeren yorum yapmak yasaktır. 2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına özen göstermenizi rica ediyoruz. 3. Belirtilen kurallara uygun yorumlar kısa süre içinde onaylanacaktır.
  1. Nice adlı internet sitesinden ürün sipariş verdim ancak gelmedi haber de verilmedi kredi kartı ile ödeme yaptım iade yapılmasını istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışverişi ispatlayan belgeler ile bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.

      Sil
  2. Kitapkargo sitesinden ürün aldım 9. Gün bugun sözde ilk gun kargoya verildi ama ürün yok. Aldıgım gun cvp verdiler sora vermediler. İade yapılmasını istiyorum ne yapmam gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışverişi ispatlayan belgeler ile bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz. Geçmiş olsun.

      Sil
  3. Rahman dekor dan sipariş verdiğim ürünler gelmedi telefonlara cevap vermiyorlar paramı geri alabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      Ödenen bedelin iadesi mümkün. Ancak bunun için bazı gereklerin yerine getirilmesi şart.

      Bedel iadesi için bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine şikayet dilekçesi verebilirsiniz. Fakat az evvel belirttiğim gibi bazı gerekli detaylar var. Alışverişi ispatlayan belgeler, satıcının açık adresi, varsa ticari unvanı ve en önemlisi de vergi numarasının bulunmasıdır.

      Elbette hakem heyetine tek bir dilekçe ile de başvuru mümkündür fakat inceleme ve değerlendirme yapılabilecek düzeyde bilgi ve belge olması lehinize olacaktır.

      İlginize teşekkür ederiz.

      Sil
  4. Mir kitap isimli siteden 15 mayısta birkaç kitap aldım kitaplar kargoya verilmedi ve ne mesajlarıma cevap veriliyor ne de telefonlarımı açıyorlar paramı nasıl geri alabilirim sitelerinde ürün iadesi diye bir şey bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Firmanın bilgileri ve alışverişi ispatlayan belgeler ile bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gerekmektedir. Tüketici Hakem Heyeti ve başvuru süreci ile ilgili detaylı yazımıza sitemizden erişebilirsiniz. İlginiz için teşekkürler.

      Sil
  5. Instagtamdan bi sayfadan kredi kartlı ödemeli sipariş verdim kargo çıktı diyip oyalıyor ve ürünü göndermiyor ne yapmam gerekiyor açık adres vergi numarası hiç biseyini bilmiyorum sadece sayfa ismi ve belgeler var elimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      1. Eğer kredi kartınızla ödeme yaptıysanız bankanıza "harcama itirazı" yaparak, bedelin karta iadesini sağlayabilirsiniz. Harcama itirazı konusuna sitemizden ulaşabilirsiniz.

      2. Ödeme kapıda yapılacaksa ve ürün gelmediyse, İnstagram sayfası olduğu ve gerekli bilgiler (unvan, adres vb) mevcut olmadığı için maalesef yapılabilecek bir şey bulunmamaktadır.

      3. Bu gibi durumlar adli nitelik de taşıdığı için (dolandırıcılık vb.) savcılığa ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ancak yine yeterli bilgi olmadığı için sonuç takipsizlikle bitebilir.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  6. Merhaba internet üzerinden urun aldim yilmazhomeevesyalari.com adresinden urun ödemesini havale olarak yaptim urun gönderimini yapıyoruz dediler fakat pandemi dönemi yasaklar gelince ilgili kisilere ulasim saglamayadim firma wep sayfasini ve telefonunu kapatmis elimde odeme yaptigima dair banka bilgileri var şubesi ile görmüştüm fakat iadesinin yapmayacaklarını söylediler yeni gir internet sayfası açmışlar ve dolandırırım tüketti hakem heyetine başvurdum başka yapmam gereken bir şey varmi yapacağınız bilgilendirme icin teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      Tüketici hakem heyeti için alışverişi ispatlayan belgeler yeterlidir. Eğer vergi numarası yok ise heyet kararının icraya verilerek yerine getirilmesi güç olmaktadır. Bu nedenle firmanın vergi numarasını bilmeniz yararınıza olacaktır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  7. Ben Eliza modadan alışveriş yaptım 13 gündür gelmiyor kredi kartı ile de ödeme yaptım ne paramı alabiliyorun ne de siparişlerimi ne yapabilirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      Söz konusu alışverişi gösteren fatura, kart ekstresi vs. belgeler ile bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız sorunu çözecektir.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  8. Ev form isimli siteden 4 nisanda sipariş verdim ve ayrıca ödemesini anında yaptım bu kadar zaman geçmesine rağmen ne ürün geldi ne ödeme iadesi yapıldı sürekli bahanelerle oyalıyorlar. Twitter şikayet var gibi sitelerden yazdım ama sonuç alamadım lütfen yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      İnternet alışverişinde en geç 30 gün içinde ürün teslim edilmesi gerekmektedir. Buna aykırılık durumunda tüketici için seçimlik haklar doğar.

      Bu haklardan birini talep ederek bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz. Başvuru esnasında alışverişi ispatlayan belgeleri de dilekçenize ek olarak sunmanız son derece önemlidir.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  9. Merhabalar, Hepsiexpress'ten verdiğim şu siparişim 45 dk da gelmesi gerekirken 24 saattir gelmedi. Müşteri hizmetlerini ariyorum, sürekli ilgili birimlere ilettiklerini,durumu hizlandiracaklarini bildirip,duruyorlar. Nereye şikayet edebilirim, ne yapabilirim bilmiyorum. Yardımınızı bekliyorum. Kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      Taşıma hizmetini vaat edildiği gibi yerine getirmemek ayıplı hizmet niteliği taşımaktadır. Bu nedenle oluşan bir zarar var ise bunun tazmini için tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  10. Merhaba hepsiexpress ten dün gıda alış verişi yaptım 21 07 16 40 yaptım bugün ayın 22 9 30 halen işleme alınmamış sürekli oyalı yollar biz size dönüş yapacaz diye ama dönüşte yapılmıyor nasıl haklarımı koruya bilirim çok madur oldum

    YanıtlaSil
  11. ikinci el far sattim parayı ibana attilar farı elden aldilar simdi mahkemeye vermisler beni almadik yollamadi die 2 yılı gecti olay olalı elimde hic belge yok sahit yok mahkemeye vermisler napabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Banka üzerinden ödeme yapıldığı için alış-verişin karşılıklı (ürünü almak-parayı vermek) olarak gerçekleştiğinin ispatı için mahkemede banka dekontu/dökümü kullanılabilir. Olumlu sonuç alacağınızı değerlendirmekteyiz.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  12. Bornerden 10 gün önce ayakkabı siparişi verdim hala detarik sürecinde ne yapmam gerekiyor Boynerden şikayetçiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      İnternet alışverişlerinde, sipariş teslimi için maksimum süre 30 gündür. Bu sürenin aşılması halinde seçimlik haklarınızı kullanarak tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  13. Çiçek sepetinden şipariş verdiğim ürün 2 ayı geçti hala elime ulaşmadı kargo şirketi ürünü teslim almadığını ama sipariş verdiğim sayfa gönderdiğini söyleyip duruyor ama ortada ürün yok bu durumda tazminat gibi birşey alma hakkım var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda madde 15/1'de ayıplı hizmet düzenlenmiştir. Buna göre ayıplı hizmet durumunda tüketicilerin bedel iadesi yanında tazminat talep etme hakkı bulunmaktadır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  14. Ürünü göndermeyen adamı sosyal medyadan ya da THH'ye şikayet edince ürünü göndereceğini mi zannediyorsunuz? Yukarıda sunduğunuz çözümler zaman kaybından başka bir şey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Sitemizde yer alan tüm konu başlıkları ile ilgili mevcut çözümler/yenilikler düzenli olarak takip edilmekte ve güncellemeler yapılmaktadır.
      İlginiz ve geri dönüşünüz için teşekkür ederiz.

      Sil
  15. 28 eylülde instagramdan lobbeco adlı bir sayfadan eşofman sparişi verdik 1 ayı geçti hâla gelmedi ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
      Yapmanız gereken şey, söz konusu firma hakkında tüketici hakem heyetine eldeki evraklarla başvuruda bulunarak bedel iadesini sağlamaktır. İnstagram gibi sosyal medya alışverişlerinde yaşanan en büyük sorun karşıda gerçek bir muhatabın olmamasıdır.
      Tüketici hakem heyetine başvuru esnasında firmanın kurumsal bilgilerine (vergi numarası, ticari unvanı, adresi vb.) yer verebilmeniz son derece yararınıza olacaktır.
      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  16. Merhaba bn internet sitesinde Ferolle parfum siparisi verdim arayarak bizzat ama farkli urun gonderdiler kapida odeme yaptim fatura ama odeme bilgilerim ve watsap gorusmelerim var kendilerine işletme hesabi uzerinde sabit hat acmislar.Odem yapana kadar gorusuldu yazismalar oldu ama sonra engellendim ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      Firmanın kimlik bilgilerine erişerek bağlı olduğunuz tüketici hakem heyetine ''bedel iadesi'' talebiyle başvuru yapabilirsiniz. Tekrar belirtmek gerekirse firmanın ticari unvanı, vergi numarası bilgilerinin olması başvuru yaparken son derece faydanıza olacaktır.

      Bundan sonrası için internet üzerinden alışveriş yapmadan önce alışveriş sitesi hakkında ufak çaplı bir araştırmayı yapmayı ihmal etmeyin.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  17. Sonradan farkettim bnm gibi yuzlercesi ayni dertten muzdarip hepimize ayni uygulama yapilmis nete yazdinizda karsiniza cikacak ferolle parfum sakin kimse inanmasin

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ben trent yoldan kiler dolabı sipariş verdim Aras kargo ürünün kartonu açık tutanak tuttum ürünü geri yolluyoruz dedi birde tahtaları kırık dediler bizde iade olsun dedik tekrar yenisi gelir diye düşündük biz bu ürünü muhteşem cuma indirimi diye aldık indirim bitti firma bize oyun oynadı size tekrar yollayamayiz diyor Kredi kartlan taksitli aldık aynı ürünü tekrar indirimli alabilirmiyim ne yapmam gerekir beni madur ettiler şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

      İnternet alışverişlerinde 6502 sayılı Kanun, satıcıya sözleşmeyi fesih hakkı vermemiştir. Sözleşme sadece tüketici isterse (cayma hakkı yoluyla) fesih edilebilmektedir. Ayrıca satıcının 30 gün içinde ürünü size teslim etme yükümlülüğü bulunmaktadır.

      Mevcut olayda, hasarlı gelen ürün için satıcıya herhangi bir cayma bildiriminde bulunmadığınızı anlıyoruz. Bu nedenle sözleşme aynen devam etmektedir.
      Bu gibi durumlarda yöntem olarak şunu öneriyoruz.
      İlk satın aldığınız fiyatı ispatlayan belgeleri (fatura, sipariş belgeleri, kargo tutanağı vb.) elinizde bulundurun.
      Yeniden satışa konu olan ürünü aynı satıcıdan (aynı satıcı olması önemli) yeni fiyatıyla satın alın.

      Daha sonra, ilk fiyatla yeni fiyat arasındaki farkın ‘’haksız ticari uygulama’’ gerekçesiyle tüketici hakem heyetine başvurarak iadesini talep edebilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  19. Merhabalar instegramdan dekormo adlı sayfadan çocuk masa sandalye raf siparişi verdim bana 8 iş günü içinde geleceğini söylediler üzerinden 25 gun geçti hala göndermediler ürünün hazır olduğunu korucuyu bekledikleri söylediler mesajlara cevap veriyor fakat dediği günlerde göndermiyor eft ile ödemesi yapıldı.. uretilen üründe para iadesi yapılamaz diyor fakat ortada ürün yok dediği zmanda da gelmedi ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Sipariş edilen ürün teslim edilmediği için para iadesi hakkı doğar. Bu hakkınızı firmayı şikayet edilen taraf olarak göstererek tüketici hakem heyetine başvuruyla talep edebilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  20. Merhaba sarı beyaz medya iletişim den bilgisayar siparişi verdim ücretinide 31.12.2021 tarihinde ödemesini mobilden yaptım 5 aydır ürünüm gelmedi türlü türlü bahaneler le hava şartları gümrükte kaldı v.b bunun üzeririne ürünün para iadesinide istedim onunda dönüşü yok ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. geçmiş olsun.

      Konu hakkında siparişi ispatlayan belgeleri derleyip tüketici hakem heyetine başvurarak ödediğiniz bedelin iadesini talep edebilirsiniz.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  21. Merhaba ben internetten kıyafet aldım yanlış gönderdiler değişim için gönderdim geri kargomu gondermiyorlar ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, alışverişi ve kargo iade işlemini ispatlayan belgelerle birlikte tüketici hakem heyetine başvurmalısınız.
      İlginiz için teşekkürler.

      Sil
  22. zekiçocuklar.com.tr sitesinden aldığım kutu oyunu gelmedi. 2 ürün almıştım. Biri geldi fakat orjinal ürün değil. Diğeri hiç gelmedi stokta bulunmuyor para iadeniz yapılacak şeklinde gelen ürünün içine bir not yazılmış fakat ücret iadesi yapılmadı. Firmayı telefon ile defalarca aradım. Fakat hiç kimseye ulaşamadım. Mail attım henüz bir cevap alamadım.
    Ne yapmalıyım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, en kısa sürede alışverişi ispatlayan belgelerle birlikte tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gerekmektedir. İyi günler.

      Sil
  23. Merhaba iyi günler ben karaca homes Sinop şubesinden çeyiz paketi almıştım ama 3 günü aşkın ürün elime ulaşmadı ne yapabilirim bilmıyorum magdurum

    YanıtlaSil
  24. Merhaba ürünümü bir siteden sipariş ettim gelmedi bir türü. Kredi kartından ödeme yaptım. Kaç gün geçmesi halinde tüketici hakem heyetine başvurabilirim?

    YanıtlaSil
  25. Doğal reyon diye bir firmadan ürün sipariş ettim ücretini kredi kartımla ödedim ürün gönderilmedi

    YanıtlaSil
  26. merhaba instagram dan eft yapmak suretiyle ürün aldım. ancak şu an bana herhangi bir dönüş yapılmıyor. hesap bilgileri var. bu bilgi ile savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim ?

    YanıtlaSil

Below Post Ad